avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 148 lit h CPP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

148 lit h CPP

au din cand in cand la tv anumite persoane vorbind de 148 lit. h. CPP
prima data am crezut ca sunt ei niste necunoscatori si n-au idee ca ultima litera e "f".
Acum am auzit si persoane din domeniul juridic vorbind despre aceasta litera, dar eu tot nu inteleg care-i si dc nu apare in niciunul dintre codurile de proc. pen. pe care le am.
imi explica cineva?
Cel mai recent răspuns: mihai440 , utilizator 18:29, 6 Aprilie 2010
din cate vad pe site-ul legenet.indaco.ro, ultima modificare a legii este din 2009. insa codul care a aparut in versiunea aceasta in 2002 avea si o litera h la art 148, care suna asa:
,, h) inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, iar lăsarea sa în libertate ar prezenta un pericol pentru ordinea publică.
În cazurile prevăzute la lit. c)-g), măsura arestării inculpatului poate fi luată numai dacă pedeapsa închisorii prevăzută de lege este mai mare de un an.""
dupa aceea s-a modificat litera, astfel: h) inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă alternativ cu pedeapsa închisorii sau pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani şi există probe certe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică; in 2006 vad insa ca a disparut aceasta litera si cuprinsul sau este la litera f...

Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
marik0, utilizator
multumesc pt raspuns!:D
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
mihai440, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)
Ma poate retine preventiv? nikolos nikolos Dosarul unui accident privind art 178 alin 2 si 184 alin 2 si 4 cp cu 5 plangeri pe parte civila va ajunge la procuror unde voi fii chemat cu avocatul pt ... (vezi toată discuția)
Art.211.cpp razvan_bob razvan_bob am fost imlicat ant-ro cauza grava artc 211 cpp si am primiy arestare preventiva si iarasi mia venit sa ma duc la tribunal.ma ajuta cineva sa stiu ce ma ... (vezi toată discuția)