au din cand in cand la tv anumite persoane vorbind de 148 lit. h. CPP
prima data am crezut ca sunt ei niste necunoscatori si n-au idee ca ultima litera e "f".
Acum am auzit si persoane din domeniul juridic vorbind despre aceasta litera, dar eu tot nu inteleg care-i si dc nu apare in niciunul dintre codurile de proc. pen. pe care le am.
imi explica cineva?
din cate vad pe site-ul legenet.indaco.ro, ultima modificare a legii este din 2009. insa codul care a aparut in versiunea aceasta in 2002 avea si o litera h la art 148, care suna asa:
,, h) inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, iar lăsarea sa în libertate ar prezenta un pericol pentru ordinea publică.
În cazurile prevăzute la lit. c)-g), măsura arestării inculpatului poate fi luată numai dacă pedeapsa închisorii prevăzută de lege este mai mare de un an.""
dupa aceea s-a modificat litera, astfel: h) inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă alternativ cu pedeapsa închisorii sau pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani şi există probe certe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică; in 2006 vad insa ca a disparut aceasta litera si cuprinsul sau este la litera f...
Art.211.cpp
razvan_bob
am fost imlicat ant-ro cauza grava artc 211 cpp si am primiy arestare preventiva si iarasi mia venit sa ma duc la tribunal.ma ajuta cineva sa stiu ce ma ... (vezi toată discuția)