avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aviz de insotire a marfii fara factura aferenta e ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aviz de insotire a marfii fara factura aferenta e amenda?helppp

Buna seara;,
Ma confrunt cu o problema ..si anume.. vin finantele in control la o societate unde se emit foarte multe avize de insotire a marfii ..........probl;ema este ca a mai scapat cate un aviz nefacurat.........ce se poate intampla?ne da amenda ? sau daca este facurat dupa un an de zile :d cum ne sanctioneaza? este evaziune fiscala? va raog daca ma puteti lamuri ...:(
Multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 10:51, 7 Aprilie 2010
Termenul legal de intocmire a facturii si in cazul in care bunurile au fost livrate pe baza Avizului de insotire a marfii este cel prevazut in Codul Fiscal art.155
cat despre sanctiuni,amenzi..nu cred ca vreti sa stiti!
ma speriati....cat de mari pot fi sanctiunile?...sau unde asi putea sa vad aceste sanctiuni si unde se incadreaza?
Multumesc ..
Nu am intentia de a va speria,dar sa fim realisti:va fi un cumul de sanctiuni si amenzi.E cam tarziu, dar puneti-va niste intrebari:cum stam cu stocul...de ce nu am facut inventarierea obligatorie.....sau daca am facut care sunt rezultatele inventarierii... sunt inregistrate?..dak am emis aviz si am expediat marfa,unde e semnatura si stampila de primire...exista ordine la numerele de avize si cele de facturi... s.a.m.d. mai zic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza pe aim? tincuta30 tincuta30 Cine este persoana care semneaza de primire pe Avizul de insotire marfa: soferul delegat, care efectueaza transportul, sau gestionarul primitor, de la sediul ... (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)