avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariat al primariei si consilier ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariat al primariei si consilier ...incompatibilitate ?

sunt salariat al primariei ( contractual) cu norma intraga, consilier si cu o jumatate de norma vanzator la un magazin sunt in incompatibilitate ?
multmesc .
Cel mai recent răspuns: marierose , utilizator 16:12, 9 Aprilie 2010
Legea nr. 161/2003, MO 279/2003, aplicabil din 25.5.2007sectiunea 4 prin art. 87, art. 88, art. 89, art. 90, art. 91, art. 92, art. 93 prevede principalele incompatibilitati ale alesilor locali.
Sunteti in incompatibilitate, clar! Legea 161/2003 spune ca un consilier local nu poate fi si angajat contractual/functionar public in aceeasi primarie. Nu inteleg cum de pana acum nu si-a dat cineva seama (nu ati depus declaratie de interese la numirea in functie???). In termen de 15 zile de la alegerea ca si consilier, trebuia sa optati intre aceasta calitate si cea de angajat contractual. Sanctiunile... le puteti citi in legea 161/2003 si mai bine corectati cat mai repede situatia (daca intra ANI pe fir... deja lucrurile devin prea complicate).
daca esti consilier (personal contractual) si nu ales local in cadrul consiliului local, atunci nu este incompatibilitate; dar daca ai statut de ales local (consilier local in cadrul consiliului local) atunci ar fi trebuit in 15 zile sa optezi pentru una din calitati (s-ar fi sesizat secretarul unitatii administrativ teritoriale)....incompatibilitatile sunt prevazute de lg 161/2003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier local -membru asociatie Anca C Anca C Buna ziua, As dori o lamurire in urmatorul caz: Sotul meu este consilier local. Intrebarea este: daca va face parte din structura de conducere a unei ... (vezi toată discuția)
Calitatea de consilier local ContSters278216 ContSters278216 un salariat contractual al unei primarii are voie sa fie si consilier local?daca nu, in cazul in care este deja viceprimar este valida numirea sa? multumesc (vezi toată discuția)
Primarul,viceprimarul incompatibili? dmcdaniela dmcdaniela Primarul poate fi asociat unic intr-o firma ?Adiminstrator este alta persoana. Aceeasi intrebare si pt consilierul personal al lui. Multumesc (vezi toată discuția)