avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... plan de ocupare a functiilor publice pentru anul 2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

plan de ocupare a functiilor publice pentru anul 2010

Buna ziua,
As dori sa fac luna aceasta demersurile pentru scoaterea la concurs a functiei publice de auditor.Intrebarea mea este daca pot face acest demers avand in vedere faptul ca din aprilie 2009 pana in prezent in cadrul institutiei s-au vacantat 10 posturi din organigrama inclusiv 1 post de secretar (este ocupat de inspectorul resurse umane personal contractual, fara vechime, studii prin dispozitia primarului pe durata nedeterminata).Este posibil sa obtina avizul ANFP desi nu indeplineste nici una din conditiile legale pentru ocuparea acestui post?
Postul de auditor a fost vacant inca de la data infiintarii.Am inteles de la Consiliul Judetean, compartimentul resurse umane faptul ca am putea face demersurile la ANFP pentru obtinerea avizului avand in vedere cele 10 posturi vacante .
Intrebarea mea este daca este legal si care sunt documentele care trebuie transmise la ANFP pentru obtinerea avizului necesar scoaterii la concurs a postului de auditor.
Mentionez faptul ca persoana care ocupa in acest moment functia de secretar nu a transmis la ANFP documentatia necesara pentru avizarea functiilor publice pe anul 2010, nu a aprobat in sedinta Consiliului Local Planul de Ocupare a functiilor publice pe anul 2010.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalina Cabun , Consilier juridic 22:55, 6 Aprilie 2010
Planul de ocupare se aproba prin hotarare de consiliu local pana la 15 octombrie pentru anul urmator.
A existat un proiect potrivit caruia se putea aproba pana la 31.12, dar nu stiu daca s-a aprobat.
Nerespectarea comunicarii HCL atrage neacordarea avizelor de catre ANFP.
Scoaterea la concurs a posturilor vacante conform planului de ocupare este atributul exclusiv al ordonatoruui de credite care trebuie sa aiba in vedere fondul de salarii aprobat pentru anul respectiv.
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca la aceasta data acest plan nu mai poate fi aprobat de catre Consiliul Local?
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti noi topicuri pe aceeasi tema, folositi butonul "raspunde". De asemenea, aveti la dispozitie functia "editeaza" pentru a va completa mesajele. Multumesc!

Gabriela Pintea

catalina0904 a scris:
Buna ziua,
Atributiile auditorului financiar intern pot fi delegate prin dispozitia primarului unei alte persoane din cadrul primariei care are studii juridice?
Mentionez ca in prezent postul de auditor este vacant.
Multumesc
Teoretic nu. Daca era aprobat putea fi modificat, dar daca spuneti ca nu a fost aprobat ....
Pentru functia de auditor sunt necesare studii economice.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
Eu am intrebat azi la ANFP in legatura cu studiile auditorului si mi s-a spus ca acestea pot fi juridice sau econimice.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs ocupare post de secretar oras PRUNA CORINA PRUNA CORINA De la comp. resurse umane ,se va anunta la ANFP scoaterea la concurs a postului de secretar care este vacant.Indeplinesc conditiile ,dar ma tem de ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)
Promovari primarie ContSters72755 ContSters72755 Buna ziua, Lucrez in cadrul unei primarii comunale, am actualmente dispozitie si pentru resurse umane, respectiv urmarirea promovarii functionarilor din ... (vezi toată discuția)