avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovari primarie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovari primarie

Buna ziua,

Lucrez in cadrul unei primarii comunale, am actualmente dispozitie si pentru resurse umane, respectiv urmarirea promovarii functionarilor din institutie. Anul trecut, un functionar public a terminat studii post universitare in domeniu - masterat. Vroiam sa stiu daca pot promova acest functionar pe functie de conducere( mentionez ca institutia poate avea 2 posturi de conducere cf legii) si ulterior sef birou? Sau pe ce alta functie ar putea fi promovat? Care ar fi mersul promovarii, se poate face promovarea numai prin dispozitia ordonatorului principal de credite sau trebuiesc facute prin concurs cu avizul anfp?

O alta intrebare, legata tot de acest domeniu,este daca pot scoate inca la concurs acest pot de resurse umane, avand in vedere ca nimeni nu il ocupa in mod oficial. Nici nu exista in organigrama. Ma gandesc la faptul ca , daca ar fi posibila scoaterea lui la concurs ( ca post unic cf ordonantei guvernului), m-as putea prezenta si eu, avand in vedere ca eu am numai studii superioare de lunga durata, insa pe profil socio-uman si nu de administratie publica ori drept? Este asta o problema?


Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:46, 19 Ianuarie 2009
Buna ziua.Dispozitiile art.1 din OUG223/2008 sunt imperative" pana la data de 31 decembrie 2009 se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a caror procedura de ocupare nu s-a finalizat, din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si de subordonare a acestora".

art 2. Se excepteaza de la prevederile alin. (1) ocuparea posturilor unice ale caror atributii specifice nu se regasesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autoritatilor si institutiilor publice.
Da ai dreptate dar nu cred ca postul la care ai facut referire se incadreaza in cadrul celor unice, caci atributiile specifice nu se regasesc la celelalte posturi.
Ma gandesc totusi ca se poate incadra in randul posturilor unice, in cazul in care dispozitia prin care mi se dau atributii de resurse umane s-ar anula . Oficial nimeni nu mai ocupa acest post, si repet, compartimentul resurse umane nu exista in organigrama.
Chiar aici este si problema, organigrama nu prevede postul respectiv iar atributiile respective se regasec in "celelalte posturi" in speta in postul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)
Transformare post referent lora64 lora64 Daca puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat In institutia in care lucrez este o persoana care are vechime pe studii superioare dar cand a participat la ... (vezi toată discuția)