avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare post referent
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare post referent

Daca puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat
In institutia in care lucrez este o persoana care are vechime pe studii superioare dar cand a participat la concursul de recrutare a dat concurs pe un post de referent in cadrul institutiei. In acel moment nu era scos la concurs nici un post de consilier, iar ulterior nu a mai fost organizat concurs de recrutare.
Referentii care au terminat facultatea in urma examenului e promovare in clasa au devenit consilieri. Acea persoana cu vechime pe studii superioare este in continuare refent. Sa scoatem la concurs un post cu atributii unice ?
Cum am putea sa o ajutam?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:53, 20 August 2011
Si aceasta este o solutie!Sau sa reorganizati posturile pe state de functii in alte atributii!
Ce va permite bugetul apoi sa solicitati la Ag Fct Pb o avizare sau o dispensa de transformare a posturilor!
Cu tot respectul, acea persoana are vechime in munca, nu pe studii superioare. Singura varianta ca sa ocupe un post conform pregatirii sale este sa aveti in organigrama o asemenea functie publica (grad de debutant), sa fie unica, sa aveti prevazut in planul anual de ocupare scoaterea ei la concurs, sa organizati concursul, sa va rugati sa nu apara si alt candidat pentru post si respectivul referent sa ia nota de trecere. Practic, o ia de la capat cu vechimea in specialitate (va ocupa o fp clasa I grad debutant).
Nu exista dispense pentru transformarea posturilor :D (ca doar nu-s fecioare de 16 ani care nu pot sa astepte pana la 18 ca sa se marite).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)
Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)