avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... perioada de debut
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

perioada de debut

In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ani (in locul unei mamici). In anul 2010, luna aprilie am sustinut in cadrul aceleeasi institutii un concurs pe care l-am promovat si incadrarea mea sa transformat pe perioada nedeterminata. Mentionez ca nu am vechime in specialitatea studiilor si stiu ca perioada de debut este de un an. Intrebare: De ce perioada din octombrie 2009 pana in aprilie 2010 nu se ia in calcul la perioada de debut, mi-au spus de la resurse umane ca trebuie sa o iau de la inceput din luna aprilie 2010.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:30, 16 Octombrie 2010
io n-am inteles nimic. cum ati participat la un examen pentru o functie publica de debutant, pe perioada determinata, de 2 ani?
ce concurs ati sustinut? ( daca e de recrutare, pe functie de debutant, da, au dreptate cei de la resurse umane, dar in acest caz, sunteti pe perioada determinata, de 1 an, dupa care, veti fi evaluat, iar in urma evaluarii, numit in functie definitiv, grad prof. asistent, sau eliberat din functie).
asteptam ceva mai multe detalii. :)
Da, in luna Octombrie anul 2009, am sustinut un concurs de recrutare pentru ocuparea functiei de consilier debutant dar pe un post temporar vacant, de aceea am fost incadrat cu contract pe perioada determinata. In anul 2010 luna aprilie au fost scoase la concurs posturi vacante pe perioada nedeterminata unde am participat si eu unde am promovat. Intrebarea mea este de ce perioada din octombrie 2009 si pana in aprilie 2010 nu se ia in calcul la perioada de debut? Stiu ca perioada de debut este de 1 an,ok,dar acum practic de ce sunt nevoit sa incep din nou perioada de debut din luna aprilie 2010 si nu pot sa continui din octombrie 2009?
legea nr. 188/1999
"ART. 61
(1) La terminarea perioadei de stagiu, pe baza rezultatului evaluării realizate, funcţionarul public debutant va fi:
a) numit funcţionar public de execuţie definitiv în clasa corespunzătoare studiilor absolvite, în funcţiile publice prevăzute la art. 14, în gradul profesional asistent; b) eliberat din funcţia publică, în cazul în care a obţinut la evaluarea activităţii calificativul "necorespunzător".
(2) În cazul prevăzut la alin. (1) lit. b) perioada de stagiu nu constituie vechime necesară pentru ocuparea unei funcţii publice."
verificati....ati participat cumva la un concurs de recrutare in luna aprilie 2010, pe post de debutant? :)
Normal ,ca ati participat in aprilie la concursul pentru debutant ,altfel cum va puteati inscrie la concurs?:O
se putea inscrie, foarte simplu :)
1. nu a specificat clasa functiei publice. pentru cls. III, se cer studii medii, absolvite cu diploma de bacalaureat. pentru cls. I, se cer studii superioare, absolvite cu diploma de licenta( nu mai pun cls.II, ca alea-s mai rare).
2. pentru a putea participa la concursul de recrutare, persoana trebuie sa indeplineasca conditiile de vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice si nu vechime in functia publica.
caz concret : absolvent de liceu, 15 ani vechime in meseria de cofetar, sa zicem ( pentru care se cereau studii medii liceale).
poti participa fluierand la concursul pentru ocuparea fct publice de executie de cls. III, in grad prof. asistent, pentru care se cere 2 ani vechime. :)

Alte discuții în legătură

Transformare post contractual in functie publica marillenat marillenat Sunt consilierul primarului din 2009 cu contract de munca pe perioada determinata,am stat 2 ani in concediu crestere copil si anul acesta am revenit la ... (vezi toată discuția)
Ajutor juristi!! PAULANEDE PAULANEDE Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Lucrez de 18 ani in cadrul unui Birou Notarial, am terminat fac. de drept, dar notarul a refuzat in tot acest timp sa ma ... (vezi toată discuția)
Vechime functionar public, calcul zerognost zerognost Care este actul normativ, respectiv articolul, unde se arata care e vechimea necesara pentru a participa la concurs pentru anumite functii publice (de ex. ... (vezi toată discuția)