avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... AJUTOR JURISTI!!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

AJUTOR JURISTI!!

Buna ziua, va rog sa ma ajutati.
Lucrez de 18 ani in cadrul unui Birou Notarial, am terminat fac. de drept, dar notarul a refuzat in tot acest timp sa ma incadreze cu studii superioare. In prezent sustin un exam pt ocuparea unui post de jurist debutant la o institutie de stat. Dupa cat timp pot deveni jurist asistent si apoi principal si care este procedura in institutie ?? La salariu de incadrare care am inteles ca va fi minim, se mai adauga ceva pt cei 18 ani vechime?? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: PAULANEDE , utilizator 10:25, 21 Mai 2015
Daca este vorba despre functie publica , atunci conditiile minime de vechime in specialitatea studiilor necesare participarii la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de executie se stabilesc astfel:
a) un an in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional asistent din clasa a III-a;
b) 5 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional principal;
c) 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional superior.

Art. 65 din Legea 188/1999
(1) Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
c)sa fi obtinut cel putin calificativul «bine» la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica.
(4) Prevederile art. 58 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
Va multumes foarte mult !!! Va rog sa ma lamuriti, daca nu am avut niciodata incadrare ca functionar public, pot participa la concursul pentru DEBUTANT ?? MULTUMESC
Da, puteti participa la concursul de ocupare a unui post de functionar public debutant.
Multumesc foarte mult, va doresc numai bine!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public cetateanuly cetateanuly Sunt angajat ca referent cu toate ca am studii superioare terminate inaintea angajarii Am acceptat acest post pentru ca doar posturile de referent erau ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad si promovare in clasa bogdan77m bogdan77m Buna ziua, am urmatoarea situatie: In cadrul primariei exista 4 functionari publici (executie) care de ani buni (7,8 ani) nu au fost promovati, acestia fiind ... (vezi toată discuția)