In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ani (in locul unei mamici). In anul 2010, luna aprilie am sustinut in cadrul aceleeasi institutii un concurs pe care l-am promovat si incadrarea mea sa transformat pe perioada nedeterminata. Mentionez ca nu am vechime in specialitatea studiilor si stiu ca perioada de debut este de un an. Intrebare: De ce perioada din octombrie 2009 pana in aprilie 2010 nu se ia in calcul la perioada de debut, mi-au spus de la resurse umane ca trebuie sa o iau de la inceput din luna aprilie 2010.
legea nr.188/1999
"Art.57
(5) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie se stabilesc astfel:
a) un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a III-a;
b) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional principal;
c) 9 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional superior.
(6) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
a) 2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere de: şef birou, şef serviciu şi secretar al comunei, precum şi a funcţiilor publice specifice asimilate acestora;
b) 3 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, altele decât cele prevăzute la lit. a)." :)
Ajutor juristi!!
PAULANEDE
Buna ziua, va rog sa ma ajutati.
Lucrez de 18 ani in cadrul unui Birou Notarial, am terminat fac. de drept, dar notarul a refuzat in tot acest timp sa ma ... (vezi toată discuția)