avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Din personal contractual, functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Din personal contractual, functionar public

Buna ziua !
Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii 330/2009, reincadrarea sa facut la referent II cu un salariu brut de 840 lei ( inclus sporurile)... In cazul in care "constrans de situatie", voi fii functionar public, cu ce salar voi fii incadrat? Trebuie se incep ca debutant? Am sanse sa intru intr-o alta grila de salarizare, eventual mai mare? Mentionez ca sunt personal contractual, in sectorul bugetar din 2003;

O alta nelamurire este ca in 2010 s-ar putea crea vreun post unic? De exemplu post de asistent social, in cadrul primariei, pentru detin avizul CASR, si am studii in asistenta sociala.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 04:58, 21 Mai 2010
daca prin "constrans de situatie" intelegeti transformarea postului contractual ocupat de dv in functie publica nu veti incepe de la debutant ci de la gradul de asistent . Daca exista un post vacant sau se infiinteaza un post nou depine de gradul profesional al acestuia.
Dar daca nu este vorba de transformarea postului va loviti de problema "blocarii" ocuparii posturilor. Incepand pe pe la jumatatea lui 2009 nu mai sunt exceptate nici posturile unice. Exista posibilitatea ocuparii doar a unui procent de 15% din totalul posturilor vacante in unitate.
Multumesc pentru raspuns.
Da este vorba de transformarea postului contractual in functie publica....la"constrans de situatie" ma refer la faptul ca institutia este obligat de catre aojfm, sa transforme postul.
Acest lucru este in dezavantaj pentru mine deoarece, ca functionar public pierd dreptul de a semna un contract de colaborare in acest domeniu. Deaceea caut " portite", si nu in ultimul rand incadrarea in grila de salarizare.
1. depinde de vechimea dvs. in specialitatea studiilor...Daca ati fost angajat inca din 2003 pe studii superioare, asta ar insemna o vechime in specialitate de 7 ani; ca urmare, cred ca la transformare, putem vorbi de o functie publica clasa I in grad principal treapta 3 (transformarea postului in grad de asistent se aplica in cazul absolvirii de studii superioare de catre un fp dupa numirea in functie, conform Anexei III la legea 330). In acest caz, salariul de baza este de 915 RON, la care se vor adauga sporurile... Totusi, ANFP-ul va fi cel care stabileste, in final (daca nu sunt de acord cu propunerea de transformare, mentioneaza ei clasa, gradul si treapta fp pe care o considera corecta).
2. daca ati fost incadrat pe studi medii, transformarea se va face pe o functie publica clasa III grad profesional principal treapta 3, salariu de baza 682 RON, la care se adauga sporurile...
3. nu stiu daca ati aflat, insa, mai nou, fp pot avea SRL, desfasura activitati in privat si obtine venituri, cu conditia ca a doua activitate sa nu se suprapuna peste fp...
Functia publica depinde foarte mult de vechimea dvs. in specialitate, cele descrise mai sus putand varia in functie de situatia concreta...
zoard a scris:

Buna ziua !
Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii 330/2009 ...

Kyandra a scris:

1. depinde de vechimea dvs. in specialitatea studiilor...Daca ati fost angajat inca din 2003 pe studii superioare ...
2. daca ati fost incadrat pe studi medii, transformarea se va face pe o functie publica clasa III grad profesional principal treapta 3, salariu de baza 682 RON, la care se adauga sporurile...
.

e vorba despre studii medii si are vechime de 2 ani. De unde transformare pe clasa I sau clasa III principal ?!!
Intradevar nu am fost destul de explicit...scuze.
Situatia este urmatoarea: absolvent a colegiului de asistenta sociala ( de 3 ani), din 2001, am lucrat in cadrul DGASPC, ca instructor de educatie, personal contractual din 2003. In 2008, cu speranta ca voi putea desfasura activitatea ca asistent social, m-am prezentat la examen pe un post la primarie, compartiment de asistenta sociala. Neavand liceenta in acest domeniu, postul s-a creat ca referent III, pana voi detine avizul Colegiului ASR..... In momentul de fata sunt studenta la o Universitate se stat, profil AS, si detin avizul Colegiului ASR. Am intales ca cu acest aviz se poate crea un post unic....dar intre timp, nu se mai pot crea astfel de posturi.
Mentionez ca am sansa de a semna un contract de colaborare cu un ONG profil AS, dar ca functionar public nu voi pute face acest pas deoarece, fisa postului ar fii cam aceeasi ca si acum.
Asi putea refuza sa fiu functionar?
Si daca aceasta transformare( inafara de alte dezavantaje) miar afecta salariul?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)