avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Din personal contractual, functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Din personal contractual, functionar public

Buna ziua !
Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii 330/2009, reincadrarea sa facut la referent II cu un salariu brut de 840 lei ( inclus sporurile)... In cazul in care "constrans de situatie", voi fii functionar public, cu ce salar voi fii incadrat? Trebuie se incep ca debutant? Am sanse sa intru intr-o alta grila de salarizare, eventual mai mare? Mentionez ca sunt personal contractual, in sectorul bugetar din 2003;

O alta nelamurire este ca in 2010 s-ar putea crea vreun post unic? De exemplu post de asistent social, in cadrul primariei, pentru detin avizul CASR, si am studii in asistenta sociala.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 04:58, 21 Mai 2010
Persoana de care am vorbit eu, angajata cu CIM in cadrul primariei, avea 5 ani vechime in postul care a fost transformat in functie publica, angajarea facandu-se pe studii medii. Ca urmare, ANFP-ul a avizat transformarea in referent clasa III grad profesional principal treapta 2 (repet, noi propusesem treapta 3, insa ANFP-ul a sustinut ca nu este legal ca omul sa piarda la salariu...).
Iar pentru fp grad principal, legea cere chiar minim 5 ani vechime in specialitatea studiilor, pe care persoana despre care vorbeam eu, o avea la data transformarii...

Ref.:

Astfel putem intelege ca pentru un post contractual care presupune exercitarea prerogativelor de putere publică pt cel puţin 70% din atribuţii se poate stabili o functie publica fara a se tine cont nici de vechimea ocupantului si nici de o echivalenta intre nivelul celor doua posturi (contractual-functie publica) ?

Da, ati inteles bine.
Referitor la situatia dvs si a postului ocupat nu cred ca trebuie sa va faceti nicio grija. Dupa modificarea Legii 188/1999, din punctul meu de vedere, un asistent social nu poate sa aiba, in fisa postului, 70% de atributii care presupun exercitarea prerogativelor de putere publică.
De fapt, angajatorii trebuiau, dupa modificarea legii, sa revada fisele posturilor si sa reduca numarul functionarilor publici facandu-i contractuali. Am analizat 15 fise a posturilor si am consatat ca doar 3 angajati pot ramane functionari publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)