avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice participare licitatie publica certificat fiscal cu ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

participare licitatie publica certificat fiscal cu datorii

intrebarea mea este daca se poate participa la o licitatie publica cu un certificat de atestare fiscala cu datori la stat, dar pe care este trecuta si o suma de rambursare de tva mai mare dacat datoria societatii?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:06, 9 Aprilie 2010
atita timp cit sint inregistrate datorii, chiar daca rambursarea TVA-ului este mai mare decit suma datorata, consider ca nu se poate participa la licitatie.
Iata textul di OUG 34/2006 care te intereseaza
ART. 181
Autoritatea contractantă are dreptul de a exclude dintr-o procedură pentru atribuirea contractului de achiziţie publică orice ofertant/candidat care se află în oricare dintre următoarele situaţii:
a) este în stare de faliment ori lichidare, afacerile îi sunt conduse de un administrator judiciar sau activităţile sale comerciale sunt suspendate ori fac obiectul unui aranjament cu creditorii sau este într-o situaţie similară cu cele anterioare, reglementată prin lege;
b) face obiectul unei proceduri legale pentru declararea sa în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a);
c) nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în România sau în ţara în care este stabilit;
d) a fost condamnat, în ultimii trei ani, prin hotărârea definitivă a unei instanţe judecătoreşti, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greşeli în materie profesională;
e) prezintă informaţii false sau nu prezintă informaţiile solicitate de către autoritatea contractantă, în legătură cu situaţia proprie aferentă cazurilor prevăzute la lit. a) - d).
multumesc de ajutor
acel articol instituie dreptul autoritatii si nu obligatia de a va respinge oferta. trebuie verificat daca se fac aceste precizari in documentatia de atribuire. daca nu se fac, dvs. puteti cere clarificari cu privire la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 juli99 juli99 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: - societatea mea doreste sa participe la o licitatie publica, insa in ultimii 2 ani are mai multe bilete la ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu in litigiu ?? brakefree brakefree Sunt sau nu sunt in litigiu ? Rog specialistii sa ma ajute. Una din societatile la care sunt actionar si administrator impreuna cu mai multe personae a fost ... (vezi toată discuția)
Certificat privind plata impozitelor Ema2013 Ema2013 In cadrul procedurii de atribuire a unui contract de lucrari, un ofertant depune Certificatul privind impozitele si taxele locale numai pentru punctul de ... (vezi toată discuția)