avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

daca am un credit de nevoi personale si nu am mai platit de ceva timp(6 luni)si am primit instiintarea de executare silita si nu am bunuri pe numele meu,se poate aplica executarea silita asupra rudelor de gradul 1 si 2
Cel mai recent răspuns: flormun , utilizator 10:08, 9 Aprilie 2010
nu. dvs raspundeti de acel credit cu bunurile si cu venituri prezente sau viitoare
asupra rudelor nu se poate indrepta actiunea de executare silita in schimb se poate indrepta asupra girantilor sau coplatitorilor
buna ziua,
in cazul unei executari: debitor persoana fizica, creditori o persoana fizica si o banca , persoana fizica are prioritate in recuperarea debitului si a ch. de judecata daca a facut prima demersurile pentru vinderea imobilului debitorului?
multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
bucurica gabriela, utilizator
Buna ziua,

Am aflat recent ca un imprumut pe care l-am facut pentru fratele meu in 2005 nu a fost rambursat de catre acesta decat timp de cateva luni (pana in primavara anului 2006). Pana acum nu am primit nici o instiintare de executare silita (posibil sa fi trimis citatii la domiciliu pe care intre timp l-am schimbat).Intrebarea este: faptul ca nu au reusit sa ma contacteze (fiind domiciliul schimbat) i-ar fi putut impiedica sa ma execute silit (de exemplu: proprire salariu)? Ar trebui sa ma astept ca aceasta executare sa intervina in anii urmatori (tinand cont de faptul ca au trecut deja 4 ani) ?Multumesc
De ce ar trebui sa fiti dvs. executat silit ptr. datoria fratelui?
Nu, nu puteti fi obligat sa-i platiti datoria..doar daca ati fost garant..coplatitor..

Mai mult, din primavara anului 2006 si pana in prezent au trecut mai mult de 3 ani. Consider ca dreptul de a cere executarea silita ptr. acest debit este prescris.

Alte discuții în legătură

Coplatitor credit prima casa Robert19 Robert19 Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Executare ifn dany3377 dany3377 Buna ziua. Incepand cu ce suma datorata un IFN se poate indrepta asupra imobilului detinut, spre a fi executat? (vezi toată discuția)
Act notarial la credit Dragos1989 Dragos1989 Buna ziua! Vreau sa fac un credit la banca, dar din cauza salariului mic din acte nu pot obtine acest imprumut. De aceea unchiul meu este dispus sa ma ajute, ... (vezi toată discuția)