avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

daca am un credit de nevoi personale si nu am mai platit de ceva timp(6 luni)si am primit instiintarea de executare silita si nu am bunuri pe numele meu,se poate aplica executarea silita asupra rudelor de gradul 1 si 2
Cel mai recent răspuns: flormun , utilizator 10:08, 9 Aprilie 2010
bucurica gabriela a scris:

buna ziua,
in cazul unei executari: debitor persoana fizica, creditori o persoana fizica si o banca , persoana fizica are prioritate in recuperarea debitului si a ch. de judecata daca a facut prima demersurile pentru vinderea imobilului debitorului?
multumesc anticipat

Depinde. Daca banca este creditor ipotecar iar..persoana fizica creditor chirograf...banca are un drept de preferinta in indestulare.
Daca nu...vedeti si prev.art.562 si urm. Cod proc.civila.
Multumesc frumos pentru raspuns,

In acea perioada fratele meu avea nevoie de bani asa ca am facut imprumutul pe numele meu cu conditia ca el sa-l achite in scurt timp. Eu am stiu ca imprumutul a fost rambursat integral (nu am primit nici o notificare deoarece in acea perioada nu mai locuiam la domiciliul din buletin unde probabil le-au trimis ), insa recent am aflat de la sotia lui ca imprumutul a fost platit doar partial pana in 2006. Ma ingrijorez sa nu apara pe viitor vreo executarea silita.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor credit prima casa Robert19 Robert19 Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Executare ifn dany3377 dany3377 Buna ziua. Incepand cu ce suma datorata un IFN se poate indrepta asupra imobilului detinut, spre a fi executat? (vezi toată discuția)
Act notarial la credit Dragos1989 Dragos1989 Buna ziua! Vreau sa fac un credit la banca, dar din cauza salariului mic din acte nu pot obtine acest imprumut. De aceea unchiul meu este dispus sa ma ajute, ... (vezi toată discuția)