avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua
Tatal meu are varsta de 58 de ani si8 luni si 37 de ani de munca din care 1 an somaj, va rog imi puteti spune cand are dreptul la pensie anticipata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 7 Aprilie 2010
la 60 ani,pentru ca are peste 35 ani de munca poate iesi in pensie anticipata
1. Pentru a beneficia de pensie anticipata trebuie sa aiba cel putin 10 ani peste stagiul complet de cotizare, adica 45 de ani.
2. Deoarece are un stagiu efectiv de cotizare de 37 de ani poate sa solicite pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? FlorinLaurentiu FlorinLaurentiu Sunt nascut in august 1954, am 33 ani stagiu de cotizare, stagiu militar cu termen redus, facultate 4 ani. Cind as putea sa ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)