avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Competenta in cazul conflictelor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Competenta in cazul conflictelor de munca

Reprezint o societate din Bucuresti. Fostul salariat care domicilieaza in Cluj a deschis dosar pe conflict de munca la Tribunalul Cluj. Conform art. 284 al 2 din codul muncii este corect. Intrebarea mea este daca as putea ridica o exceptie sa se judece dosarul la sediul paratului, adica in Bucuresti. Credeti ca este posibil sau nu am nicio sansa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 30 Aprilie 2010
Nu aveti sanse, deoarece se prevede in Codul muncii iar daca va duceti la art. 298 veti vedea ca daca ati fi avut o mica sansa in baza legii 168/99 în sensul căreia cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de drepturi sunt de competenţa instanţei în a cărei circumscripţie îşi are sediul unitatea, aceasta lege contine clauze contrare Codului muncii si sunt abrogate prin acesta
Nu aveti nici o sansa. Astfel de procese se judecat la tribunalul de pe raza de domiciliu a reclamantului.
Vi se va respinge exceptia , intrucat competenta materiala si teritoriala in cazul litigiilor de munca este reglementata de norme imperative , de la care partile nu pot deroga.
In calitate de parat pot merge la tribunal cu citatia primita sa studiez dosarul depus de reclamat (fond - conflicte de munca)?
cornila mihaela a scris:

In calitate de parat pot merge la tribunal cu citatia primita sa studiez dosarul depus de reclamat (fond - conflicte de munca)?


Da, puteti merge la arhiva instantei sa studiati dosarul cauzei .. va reprezentati o persoana juridica va trebuie o delegatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de concediere(demisie) mihai251979 mihai251979 Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala nicole28C nicole28C este competent tribunalul bucuresti pentru un litigiu intre un fost angajat care facea distributie pe bucuresti?Mentionez ca firma isi are sediul in alba iulia ... (vezi toată discuția)
Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi mike250 mike250 Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi Conflictele de drepturi se solutioneza de catre instantele judecatoresti. (articolul 70 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)