avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... competenta teritoriala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

competenta teritoriala

este competent tribunalul bucuresti pentru un litigiu intre un fost angajat care facea distributie pe bucuresti?Mentionez ca firma isi are sediul in alba iulia , contractul a fost semnat tot aici si in contract era trecut ca isi desfasoara activitatea si la sediu si pe teren .
cum trebuie sa fac intampinarea?trebuie sa scriu si raspuns sau doar exceptia de necompetenta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 26 August 2008
Din Codul muncii:

Competenţa materială şi teritorială
Art. 284. - (1) Judecarea conflictelor de muncă este de competenţa instanţelor stabilite conform
Codului de procedură civilă.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevăzute la alin. (1) se adresează instanţei competente în a
cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.
intampinarea cuprinde exceptiile de procedura privind cererea reclamantului (daca este cazul), raspunsul dvs la toate capetele de fapt si de drept ale cererii reclamantului, dovezile cu care va aparati,semnatura
Instanţa competentă este cea în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul (reşedinţa sau sediul) reclamantul.

Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .

Acestea sunt elementele minime şi absolut necesare pe care trebuie să se cuprindă întâmpinarea . Însă în raport cu interesele pârâtului şi pentru a pune în evidenţă caracterul său de replică la cererea de chemare în judecată , întâmpinarea va putea cuprinde şi alte elemente : numele (denumirea) părţilor, obiectul cererii de chemare în judecată (arătat de către reclamant), instanţa sesizată cu soluţionarea litigiului şi numărul dosarului (menţionate pe citaţie).
Întâmpinarea nu se timbrează şi trebuie depusă a dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.114 nd.1 alin.2 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Farmulare raspuns lilicrin lilicrin Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata? (vezi toată discuția)
Intampinare la recurs-litigiu de munca ContSters158160 ContSters158160 Intampinarea la recurs este obligatorie?Ma poate ajuta cineva cu niste idei cam cum ar trebui sa sune?Care este termenul in care trebuie sa o depun? (vezi toată discuția)
Aveti obligatia de a depune intampinare la dosar cel mai tarziu cu 5 zile.... traznet01 traznet01 Ce inseamna chestia aia :O, si cum pot sa o formulez pentru a o depune. Multumesc (vezi toată discuția)