avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama,vreau copilul!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama,vreau copilul!

Hristos a inviat!
Sunt mama unui baietel de 4ani si 11luni,sapt. viitoare am proces de divort cu custodie ,infatisare cu martori,tatal a cerut si el custodia.Locuim in acelasi ap.,bun comun,am loc de munca inca din primul an de casatorie pana in prezent.Am stat 2 ani acasa pt. cresterea copilului.Tatal ma acuza ca nu am facut mancare (asta deoarece el a zis ca nu fac mancare buna)si ca doar el a facut,desi 2 ani eu i-am pasat copilului mancarea.In prezent gatim amandoi dar separat dar menajul in casa il fac singura.
Ma mai acuza ca am mai atins copilul peste fund si manute dar asta doar in scop educativ,deoarece doar eu sunt cea care se ocupa de educarea lui,pe cand tatal doar il rasfata.In prezent am o alta relatie cat si el , dar copilul nu a fost niciodata neglijat din cauza asta,adica nu a ramas niciodata copilul singur ci cu cineva din familiile noastre.
El are un venit mai mare decat al meu,dar in timpul divortului a instrainat masiniile fam. (2)fara acordul meu "vanzandu-le mamei lui"dar ramandu-i tot lui,mie mi-a luat cheile si mi-a interzis sa le mai folosesc,iar toata iarna eu am dus copilul la gradinita cu masinile firmei de unde lucrez(cu colegii mei)timp in care una din masinile noastre statea in fata casei.
Ancheta sociala s-a efectuat si este in favoarea mea.
intrebari:
Poate sa castige copilul pt ca eu i-am mai dat la fund copilului?
sau ca am o alta relatie?sau ca nu am facut mancare,dar pot zice ca am facut si treburi de barbat adica am zugravit ?
Va rog sa-mi mai spuneti pe ce motiv as putea pierde copilul?nu beau nu fumez,nu ma droghez,dar imi iubesc copilul.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:43, 8 Aprilie 2010
Copilul dvs are o varsta frageda si are, in primul rand, nevoie de afectiunea si ocrotirea unei mame. Este principalul motiv pentru care instantele romanesti incredinteaza copiii la astfel de varste catre mame.
Incercati sa evitati in proces discutiile despre "datul la fundul copilului" pentru ca nu va avantajeaza si oricum sunt greu de probat de partea adversa.
Acest motiv in sine, precum si cele referitoare la alta relatie si treburile gospodaresti, nu sunt de natura a determina incredintarea minorului catre tata.
Exista general valabila aprecierea ca un sot rau (aici in sensul de a avea relatii extraconjugale) nu este neaparat si un parinte rau.
Pentru a vi se incredinta copilul minor ar trebui sa faceti dovada unei puternice legaturi de afectiune cu minorul, dovada ca aveti un spatiu in care sa puteti creste si educa minorul, dovada ca realizati venituri care sa sustina nevoile copilului, do samd.
Din cate spuneti raportul de ancheta sociala confirma aceste lucruri.
Nu in ultimul rand ar trebui sa va angajati un avocat cunoscator al problemelor de dreptul familiei pentru a nu avea surprize neplacute datorate lipsei dvs de cunoastere a procedurilor juridice.
Sotul dv vrea doar sa va intimideze. Ca sa poata fi credibile acuzatiile lui, el ar trebui sa aibe niste martori care sa sustina ca dv va bateati copilul. A da o palma la fundulet asta nu inseamna maltratare sau rele tratamente aplicate minorului. La fel si chestia cu gatitul. Poate el sa dovedeasca ca dv va tineati copilul infometat si doar el il hranea?
Copilul este mult prea mic ca sa fie incredintat tatalui, de regula, la aceasta varsta mamele primesc custodia. Si este bine sa nu aduceti dv in discutie faptul ca il mai atingeati pe copil cand facea cate o prostioara.
Angajati'va un avocat, nu va aparati singura, pentru ca avocatul lui va poate intoarce pe toate partile si la un moment dat sa va blocati. Lasati pe cineva specializat care sa va apere drepturile. Spuneti 'i avocatului dv ca tatal, desi are masina in fata casei nu s'a oferit sa va ajute cu transportul copilului la gradinita,pe timpul iernii, desi copilul putea sa raceasca foarte usor. De aici se vede ca nu prea ii pasa de copil.
Partaj nu aveti? Ce i-as anula vanzarile alea...
E nevoie sa ne spuneti daca aveti avocat sau nu, ca sa stim cum stati... si va fi dezavantajoasa chestiunea cu palma la fund si tocmai de aia eu as aborda-o ca sa o clarific, altfel instanta va fi libera sa creada tot ce ii spune tatal in lipsa unei abordari a dv a acestui aspect.
Daca nu abordez subiectul sigur o sa-l abordeze avocatul lui si martorii ar putea sa confirme ca am mai dat la fund copilului ,dar nu ar putea spune ca nu am avut un motiv.Eu cum sa ma justific ca nu am dat in el ci doar l-am mai atentionat cum sa procedez?
Si daca abordez eu subiectul cum sa-l abordez?
De cine depinde intr-o mai mare masura ,de martorii,avocatii?Pe mine ma va intreba cineva ceva?
Ancheta sociala cat de importanta este?
Subiectul va fi abordat in functie de situatia de fapt, nu am date sa va spun cum... V-am intrebat daca aveti avocat cu un scop.
Ce sa depinda? Nu inteleg la ce va referiti?
E posibil sa va intrebe asa cum e posibil sa nu; as miza pe prima varianta.
Foarte importanta ancheta.

Alte discuții în legătură

Dobandirea custodiei minorului de catre tata catacata2011 catacata2011 am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,are doar 2 ani si 4 luni,,,vreau sa cer custodia fetitei in instanta,,am foarte multe dovezi impotriva fostei ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului melissa.delvino melissa.delvino buna ziua.am 34 ani si lucrez in italia,intr un hotel.plec 3luni si aproape 3luni stau in tara.sint casatorita,dar lucrurile merg din ce in ce mai rau..am ... (vezi toată discuția)
Custodie minor CostyM CostyM barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)