buna ziua.am 34 ani si lucrez in italia,intr un hotel.plec 3luni si aproape 3luni stau in tara.sint casatorita,dar lucrurile merg din ce in ce mai rau..am plecat de acasa impreuna cu copilul,la mama mea.el ma ameninta ca imi va lua copilul dupa ce voi pleca,acuzindu ma de parasire de domiciliu.lucrurile stau in felul urmator:eu lucrez de vreo4ani,el este pensionar pe caz de boala,gr3.motivul pt care am plecat a fost acel de a ma ingriji de fam mea.el nu este in stare sa muncesca,pt ca are nevoie de insotitor...ce trebuie sa fac pt a -l impiedica sami ia copilul de la mama.ma poate acuza de faptul ca imi prasesc copilul??va miltumesc mult
la un eventual divort, sansele lui de a obtine copilul, spre crestere si educare, sunt mult mai mici decat cele ale dv.
in conditiile in care dv. sunteti mult plecata, s-ar putea lua in considerare chiar incredintarea copilului catre parintii dv. sau alte rude f. apropiate
Acuzata de parasire de domiciuliu nu cat despre parasirea copilului nici atat.Situatia dvs. este similara cu a multor mame care sunt nevoite sa plece si sa lucreze in strainatate tocmai pentru a asigura copiilor lor conditii de crestere si educare mai bune.
Ce ar trebui sa faceti ar fi sa pastrati toate dovezile prin care trimiteti bani in tara parintilor dvs. pentru ca sunt convinsa ca o faceti si sa probati acest aspect la proces.
Apoi vor trebui administrate probe din care sa rezulte ca tatal nu este apt sa se ocupe de cresterea si educarea minorei datorita starii de sanatate si ca este interesul minorului ca acesta sa va fie incredintat dvs.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriu pe capatul de cerere privind incredintarea.
Angajati avocat.
Pe ce baza legala ?
costin27
De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)