sunt in proces de reincredintare a custodiei,dar sunt nevoita sa plec in strainatate,la locul de munca.Baiatul vrea sa mearga cu mine dar tatal lui nu il lasa.Sa-l iau in excursie si sa nu se mai intoarca?ce ma sfatuiti?As dori sa inceapa scoala acolo.Mentionez ca baiatul e mare ,are 16 ani.Multumesc
Daca el isi doreste sa mearga cu dvs si vrea sa invete intr-un cadru organizat si civilizat , de ce nu ati face asta? In fond este spre binele copilului dvs!B-)
:DOricum va trebuie procura de la sot pentru a va permite sa plecati cu minorul in vacanta!
Parerea mea este sa mai aveti putina rabdare pana instanta va lua act de dorinta baiatului care , avand 16 ani , are dreptul sa decida cu care din parinti doreste sa locuiasca!:)
Fara acordul expres al tatalui mentionat intr-o procura notariala nu veti putea parasi tara impreuna cu minorul.
Infractiune ce face parte din grupul infractiunilor care adun atingere unor relatii privind convietuirea sociala,
prevazute in cap. I, t. IX, art. 307, C. pen., partea speciala si consta in fapta parintelui de a retine copilul sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul, potrivit legii. Este asimilata acestei infractiuni si fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre otganul competent.
Sau, daca , pe cale de ordonanta presedintiala justificati o urgenta, exista posibilitatea parasirii tarii.
Parasirea tarii
BiancaZanoaga
Sunt minora, in varsta de 17 ani si 8 luni. As vrea sa parasesc tara inainte sa devin majora, dar parintii mei sunt divortati. Eu sunt incredintata in custodie ... (vezi toată discuția)