avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea cu minorul in italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea cu minorul in italia

nu sunt casatorita dar am un copil minor care poarta numele tatalui este trecut in pasaportul meu,pot pleca in italia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 16 August 2009
Daca aveti o hotarare de incredintare minor sau consimtamintul dat de tata printr-o procura notariala.
Numai cu acordul tatalui,printr-o procura notariala.
Exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ,privind incredintarea minorului spre crestere si educare , dumneavoastra?
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca nu aveti o hotarare definitiva si irevocabila, investita ca atare, din care sa rezulte ca vi s-a incredintat spre crestere si educare minorul, NU. Aveti nevoie de o declaratie autentica din partea tatalui cu privire la acordul sau privind iesirea din tara a minorului insotit de dv. in tara ........... pentru perioada ................ Astfel, cu aceasta declaratie puteti iesi din tara cu minorul numai cu destinatia si in perioada precizata in declaratia tatalui inscris in CN al minorului. Dupa expirarea duratei mentionata in declaratie, orice zi petrecuta cu minorul in strainatate este infractiune si, la plangerea tatalui minorului, puteti fi trasa la raspundere penala si obligarea aducerii in tara a minorului de indata, de buna voie sau cu sprijinul organelor de politie. ;)
motoc18 a scris:

nu sunt casatorita dar am un copil minor care poarta numele tatalui este trecut in pasaportul meu,pot pleca in italia?


Daca minorul este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, i se va permite iesirea din tara fara acordul celuilalt parinte numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)