avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea tarii

Sunt minora, in varsta de 17 ani si 8 luni. As vrea sa parasesc tara inainte sa devin majora, dar parintii mei sunt divortati. Eu sunt incredintata in custodie mamei prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Intrebarile mele sunt: as putea parasi singura tara, cu un insotitor de zbor, fara declaratie notariala din partea tatalui, ci doar din partea mamei? Daca parasesc tara impreuna cu mama, am nevoie de declaratie notariala din partea tatalui?
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 16:59, 9 Octombrie 2017
Doar cu acordul mamei dacă există încredințare către această.
Liliana Gradinaru a scris:

Doar cu acordul mamei dacă există încredințare către această.

In ambele situatii? Multumesc mult! "Incredintare catre aceasta"-eu am citit hotararea judecatoreasca si scrie ca sunt incredintata reclamantei (adica mamei mele) spre creste si educare.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
BiancaZanoaga, utilizator
Asta inseamna ca nu aveti nevoie de acordul tatalui, in cazul in care iesiti din tara cu mama. Totodata mama va poate lasa si singura daca...
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)
Minorul poate parasi tara fara acordul celuilalt parinte??? red_poppy red_poppy Buna ziua! Sora mea a fost casatorita cu un cetatean strain, in timpul casatorie s-a bascut si un copil, iar dupa 1 an de la nasterea copilului au ... (vezi toată discuția)