avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minorul nu vrea sa se intoarca la parintele care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minorul nu vrea sa se intoarca la parintele care detine custodia

sunt in proces de reincredintare a custodiei,dar sunt nevoita sa plec in strainatate,la locul de munca.Baiatul vrea sa mearga cu mine dar tatal lui nu il lasa.Sa-l iau in excursie si sa nu se mai intoarca?ce ma sfatuiti?As dori sa inceapa scoala acolo.Mentionez ca baiatul e mare ,are 16 ani.Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2009
lazaris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:54, 16 August 2009
Va recomand ca, pana nu obtineti o hotarare irevocabila de reincredintare a minorului sa nu luati minorul din custodia tatalui, deoarece acesta va poate face plangere penala pentru rapire de minori.
Oricum, nu veti putea parasi tara cu minorul decat daca:
- aveti acordul notarial al sotului privind aceasta deplasare in care se va specifica atat destinatia cat si perioada in care minorul poate iesi din tara sau
- aveti o hotarare irevocabila prin care acesta sa va fie incredintat dv. spre crestere si educare. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu minorul in italia motoc18 motoc18 nu sunt casatorita dar am un copil minor care poarta numele tatalui este trecut in pasaportul meu,pot pleca in italia? (vezi toată discuția)
Parasirea tarii BiancaZanoaga BiancaZanoaga Sunt minora, in varsta de 17 ani si 8 luni. As vrea sa parasesc tara inainte sa devin majora, dar parintii mei sunt divortati. Eu sunt incredintata in custodie ... (vezi toată discuția)