avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenire 1970
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenire 1970

Am un certificat de mostenire de la stabunica mea care e inca in viata si nu stiu daca mai este valabil.A fost incheiat in 5 iunie 1970, e vorba de un teren cu o suprafata de 9000mp care a fost impartiti in 1/3 parti egale.
De atunci nu sa mai luat nici o legatura cu rudele.Cum ar fi trebuiet sa porcedem pt a intra in posesia terenului.???
Multumesc :(
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:46, 7 Aprilie 2010
Probabil bunica este trecuta in acel certificat in calitate de mostenitoare si cota sa parte de mostenire de pe urma a vreunui antecesor . Sa verificati daca s-a intabulat dreptul de proprietate asupra terenul in cartea funciara - cu acest titlu.
9000 mp in 1970?? Cand suprafata maxima permisa de comunism era de 250 mp din curtea aferenta casei de locuit? Oricum, terenul in cauza trebuia revendicat in baza legilor fondului funciar, iar acel certificat de mostenitor (daca este act notarial), trebuia depus la comisia locala de fond funciar pentru corecta stabilire a cotelor dreptului de proprietate. Cine este proprietarul actual al terenului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Revendicarea unui teren agricol parțial expropriat de către statul roman pentru construirea uzinei aro ionion69 ionion69 Bună ziua, am moștenit de la bunica mea în 2015, din partea tatălui meu care a decedat, din comuna Lerești un teren de 9000 mp care se află pe raza ... (vezi toată discuția)
Situație controversată în litigiu pe fond funciar FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Am formulat acțiune în revendicare la Legea fondului funciar. Cererea de retrocedare a fost întocmită de părinții mei, care nu au ... (vezi toată discuția)