avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Situație controversată în litigiu pe fond funciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Situație controversată în litigiu pe fond funciar

Bună seara,
Am formulat acțiune în revendicare la Legea fondului funciar.
Cererea de retrocedare a fost întocmită de părinții mei, care nu au contestat în termen de 30 de zile hotărârea comisiei locale de stabilire a dreptului de proprietate, ca urmare a stabilirii unei suprafețe mai mici decât cea solicitată. Drept urmare instanțele de fond și recurs potrivit dispoziţiilor art.53 alin.2 din Legea nr.18/1991 au dat câștig de cauză comisiei de stabilire și a celei județene de validare a dreptului de proprietate.
Între timp am descoperit cărți funciare în care este intabulat dreptul de proprietate pe antecesorii părinților mei, pe o suprafață de teren cu mult mai mare decât cea revendicată de noi.
Am depus cerere de revizuire, urmare a dovezilor noi, respectiv cărți funciare în care este intabulat dreptul de proprietate pe numele bunicului și a străbunicului nostru.
Potrivit forței probante a cărților funciare, în actuala situație acțiunea în revendicare teoretic nu-și mai are rostul. Însă instanța este ținută să soluționeze litigiul și să acorde doar ceea ce s-a cerut.
Este posibilă schimbarea obiectului litigiului în condițiile actuale din acțiune în revendicare în acțiune în constatare?
MULȚUMESC.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 18:22, 8 Decembrie 2016
In ce stadiu sunteti cu cererea de revizuire?
Ieri am depus cererea la instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunerea in termen. FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună ziua, Am un proces pe fond funciar. În anul 1991, părinții mei au formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Comisia de ... (vezi toată discuția)
Predare urgenta a proprietatii elevan elevan socrul meu este pe punctul de a revendica o padure care a apartunul strabunilor nostri,cum ,cui si cand se transfera aceasta padure din posesia lui(din ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenire 1970 ContSters139377 ContSters139377 Am un certificat de mostenire de la stabunica mea care e inca in viata si nu stiu daca mai este valabil.A fost incheiat in 5 iunie 1970, e vorba de un ... (vezi toată discuția)