Bună seara,
Am formulat acțiune în revendicare la Legea fondului funciar.
Cererea de retrocedare a fost întocmită de părinții mei, care nu au contestat în termen de 30 de zile hotărârea comisiei locale de stabilire a dreptului de proprietate, ca urmare a stabilirii unei suprafețe mai mici decât cea solicitată. Drept urmare instanțele de fond și recurs potrivit dispoziţiilor art.53 alin.2 din Legea nr.18/1991 au dat câștig de cauză comisiei de stabilire și a celei județene de validare a dreptului de proprietate.
Între timp am descoperit cărți funciare în care este intabulat dreptul de proprietate pe antecesorii părinților mei, pe o suprafață de teren cu mult mai mare decât cea revendicată de noi.
Am depus cerere de revizuire, urmare a dovezilor noi, respectiv cărți funciare în care este intabulat dreptul de proprietate pe numele bunicului și a străbunicului nostru.
Potrivit forței probante a cărților funciare, în actuala situație acțiunea în revendicare teoretic nu-și mai are rostul. Însă instanța este ținută să soluționeze litigiul și să acorde doar ceea ce s-a cerut.
Este posibilă schimbarea obiectului litigiului în condițiile actuale din acțiune în revendicare în acțiune în constatare?
MULȚUMESC.