socrul meu este pe punctul de a revendica o padure care a apartunul strabunilor nostri,cum ,cui si cand se transfera aceasta padure din posesia lui(din momentul in care are hotararea judecatoreasca ) pentru ca el are niste datorii pe la banci si nu numai?
Recomandarea mea este sa nu intabuleze dreptul de proprietate in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti def. si irevoc. Asa nu o va gasi nici un executor judecatoresc.
Intre timp, poate isi achita datoriile.
Succes!
dar odata obtinut acest titlu de proprietate,el va putea banuiesc sa fac un transfer si sa doneze sau sa vanda ,sau cum poate sa protejeze aceasta padure sa nu fie urmarita caci din moment ce o are in prprietatea lui banuiesc ca o sa ii figureze la primarie ,sau nu mai stiu eu pe unde si daca o doneaza cpiilor mai este urmarita?
Pt orice transfer de proprietate e nevoie de cadastru+intabulare.
Sa le mai amane.
La fel si cu declararea la primarie, acolo nu risca decat amenda ca nu a declarat in termen + impozit.
Oricum, un executor judecatoresc solicita informatii de la Cartea funciara, nu de la primarie.
Daca doneaza copiiilor, creditorul poate anula contractul printr-o actiune revocatorie.
dar din momentul in care el a obtinut titlu de proprietate poate exploata padurea?ma gandesc in cazul in care o exploateaza imediat dupa ce o are ce se poate intampla?