avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PREDARE URGENTA A PROPRIETATII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PREDARE URGENTA A PROPRIETATII

socrul meu este pe punctul de a revendica o padure care a apartunul strabunilor nostri,cum ,cui si cand se transfera aceasta padure din posesia lui(din momentul in care are hotararea judecatoreasca ) pentru ca el are niste datorii pe la banci si nu numai?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:06, 25 Iunie 2011
Recomandarea mea este sa nu intabuleze dreptul de proprietate in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti def. si irevoc. Asa nu o va gasi nici un executor judecatoresc.
Intre timp, poate isi achita datoriile.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
dar odata obtinut acest titlu de proprietate,el va putea banuiesc sa fac un transfer si sa doneze sau sa vanda ,sau cum poate sa protejeze aceasta padure sa nu fie urmarita caci din moment ce o are in prprietatea lui banuiesc ca o sa ii figureze la primarie ,sau nu mai stiu eu pe unde si daca o doneaza cpiilor mai este urmarita?
Pt orice transfer de proprietate e nevoie de cadastru+intabulare.
Sa le mai amane.
La fel si cu declararea la primarie, acolo nu risca decat amenda ca nu a declarat in termen + impozit.
Oricum, un executor judecatoresc solicita informatii de la Cartea funciara, nu de la primarie.

Daca doneaza copiiilor, creditorul poate anula contractul printr-o actiune revocatorie.

mai bine pierde padurea decat casa..
dar din momentul in care el a obtinut titlu de proprietate poate exploata padurea?ma gandesc in cazul in care o exploateaza imediat dupa ce o are ce se poate intampla?

Alte discuții în legătură

Retrocedarea padurii ContSters113801 ContSters113801 In acest an a venit la mine sotia copilului unei surori a tatalui meu si mi-a dat cateva milioane de lei fara sa trebuiasca se semnez undeva (!?), ... (vezi toată discuția)
Primăria a făcut drum de exploatare pe proprietatea mea, l ... Silvia Dora Silvia Dora Primăria a făcut drum de exploatare pe proprietatea mea, l -a intabulat. Ce drept am? (vezi toată discuția)
Primaria unei comune realizeaza fals in acte oana zamfir oana zamfir Buna seara,strabunicul meu care a decedat in 1999 a lasat in urma 4 frati dintre care unul a decedat .fratii ramasi in viata se inteleg si sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)