avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedarea padurii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedarea padurii

In acest an a venit la mine sotia copilului unei surori a tatalui meu si mi-a dat cateva milioane de lei fara sa trebuiasca se semnez undeva (!?), precizandu-mi ca acesti bani sunt in legatura cu mostenirea padurii de la strabunicul dinspre tata. Tata nu a apucat sa-mi transmita nimic despre aceasta padure. Sotia varului meu a fost insa contabila primariei (Gura Teghii, jud.Buzau) si cu siguranta avea relatii privilegiate cu primarul de atunci. Discutand cu juristul primariei mi-a spus ca putea sa faca aceasta cerere trecandu-ma si pe mine in formatul special al cererii ce se inmana de catre primarie celor interesati. Ce trebuie sa fac in momentul de fata pentru a-mi apara dreptul de mostenire asupra padurii? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:17, 22 Noiembrie 2009
Sa va adresati primariei in cauza, pentru a verifica daca s-a emis vreun titlu de proprietate pentru respectiva padure, daca s-a formulat vreo cerere in baza legii fondului funciar pentru respectiva padure. Cererea putea fi formulata de o persoana in drept (respectiv bunicul din partea tatalui sau unul din fratii/surorile tatalui dvs., pentru ca banuiesc ca strabunicul era decedat in 1990)... Daca in cererea respectiva figureaza si tatal dvs (legea 18/1991 permitea unui mostenitor sa faca cererea in numele tuturor, insa legile ulterioare au conditionat cererea de semnatura fiecarui mostenitor in parte), atunci in mod sigur trebuie sa figureze si pe titlul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire nepoti? Balaurul Balaurul Buna ziua, Va rog un raspuns pentru urmatoarea situatie de mostenire (dupa un unchi decedat fara copii, sotie, testament), asadar: decedatul are - [b]doi ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)