Bună ziua,
Am un proces pe fond funciar.
În anul 1991, părinții mei au formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate.
Comisia de stabilire a dreptului de proprietate a aprobat o suprafață mult mai mică decât solicitaseră părinții, motiv pentru care nu au fost de acord cu punerea în posesie. În acest sens, nu au formulat contestație, deoarece nici nu li s-a adus la cunoștință în vre-un fel, ei având domiciliul în municipiu reședință de județ, iar terenurile sunt pe raza unei comune. Între timp părinții au decedat.
După decesul lor am deschis acțiune în instanță.
Pe fond, am prezentat dovezi de la arhivele naționale, de care instanța nu a ținut seamă, invocând art. 53 din Legea 18/1991, respectiv necontestarea hotărârii comisiei județene.
Între timp am descoperit existența cărților funciare pentru terenul revendicat, motiv pentru care, după apel, care și acesta a fost respins, am formulat acțiune de revizuire ca urmare a probelor noi descoperite (cărți funciare).
Si această acțiune a fost respinsă, bănuiesc pentru același motiv, respectiv necontestarea hotărârii comisiei județene.( Încă nu am primit sentința și nu cunosc motivul)
În aceste condiții, în recurs, se poate solicita repunerea în termen?.
Ce șanse avem ca instanța să aprobe repunerea în termen și să ajungem la rejudecarea fondului ca urmare a cărților funciare aduse ca probe noi, documente cu valoare probantă prin ele însele?
Vă mulțumesc.