avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire

Buna seara! In cazul in care Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991 respinge cererea petentului, pentru reconstituirea dreptului de proprietate este nevoie de o propunere a Comisiei Locale de fond funciar sau de o propunere a Consiliului Local, fiind vorba de un teren viran intravilan?
In cazul in care Comisia Locala nu face propunere de reconstituire a dreptului de proprietate pentru terenul intravilan, este nevoie de hotararea Comisiei Judetene de aplicare a Regulamentului de Fond Funciar aprobat prin HG 890/2005 sau de emiterea unui Ordin al Prefectului, conform art. 36 alin. 5 si 6 si art. 64 din L18/1991 cu modficiarile ulterioare. Ce parere aveti?
Daca Comisia sau Consiliul Local respinge cererea, ma adresez in continuare Comisiei Judetene in termen de 10 de zile de la comunicarea hotararii si apoi Judecatoriei ca instanta de drept comun? Sau se poate urma calea de atac impotriva ordinului Prefectului la instanta de contencios administrativ? Cu alte cuvinte, se aplica prev. Titlului XIII din L247/2005 sau impotriva ordinului prefectului se face contestatie la instanta de contencios administrativ? Va multumesc, cu stima.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:46, 3 August 2009
Partea interesata poate cere reconstituirea dreptului de proprietate la Comisia locala, in conformitate cu Legea nr.18/1991 si a Regulamentului de aplicare aprobat prin H.G.nr.890/2005. Daca cererea este respinsa de Comisia locala atunci va adresati Comisiei judetene si in cazul in care vi se respinge si aici plangerea/contestatia va adresati instantei de judecata competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta legea 247/05 ruta2012 ruta2012 Buna seara! Comisia Locala mi-a respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pt. un teren, adresata in baza Legii 247, pe motiv ca terenul nu ... (vezi toată discuția)