Bună seara,
Deși la mai multe întrebări postate de mine, nu am primit nici un răspuns, mai am o speță pe fond funciar, la care poate se apleacă cineva să confirme sau să infirme interpretarea legii astfel:
Sunt unul dintre moștenitori ai dreptului de proprietate care asupra terenurilor care au aparținut bunicului meu.
Tatăl meu (decedat) a formulat cerere de reconstituire la legea 18/1991 în termen, solicitând conform registrului agricol 18 Ha.
Comisia de stabilire a dreptului de proprietate, a aprobat 7,62 Ha., motiv pentru care a refuzat punerea în posesie, fără să conteste în scris și să deschidă acțiune în instanță.
Urmare a unui proces de reconstituire deschis de mine, instanța a hotărât punerea în posesie doar pentru suprafața validată, respectiv 7,62 Ha. motivând necontestarea în instanță conform art. 53 din Legea 18/1991.
După dezbaterea pe fond, am descoperit cărți funciare care atestă dreptul de proprietate în favoarea bunicului meu pentru 27 Ha.
În apel am solicitat prelungire pentru obținere și depunere de probe. Solicitare respinsă. În revizuire, am prezentat efectiv dovezile, respectiv cărțile funciare. Instanța, nici în apel și nici în revizuire nu a ținut seama de aceste dovezi, motivând necontestarea la legea 18/1991.
Până în acest moment nu am fost puși în posesie.
ÎNTREBARE:
În virtutea art. 11 alin (8) respectiv din H.G. 890/2005 "In cazul în care dupa înregistrarea cererii, fostul proprietar prezinta probe doveditoare înainte de punerea in posesie, pentru suprafete mai mari avute în proprietate, reconstituirea se face pentru întreaga suprafata dovedita. "
mai pot formula cerere de reconstituire pentru ]ntreaga suprafață pe baza cărților funciare?.