avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... adunarea creditorilor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

adunarea creditorilor

Sunt creditor intr-un dosar in care s-a solicitat deschiderea procedurii pentru o societate; cerere admisa de instanta de judecata.
De un an de zile administratorul judiciar desemnat in cauza sustine ca nu poate sa faca rost de actele societatii.
Am luat legatura cu ceilalti creditori si din discutii am inteles ca sunt cateva lucruri care imi dau si mie si celorlalti creditori de banuit vis a vis de activitatea administratorului.
Am solicitat sa se convoace adunarea generala a creditorilor si administratorul imi spune ca nu o poate convoca intrucat nu s-a facut tabelul definitiv al creditorilor si acest lucru ar impiedica convocarea Adunarii generale. Ce solutii am la indemana?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 22:19, 7 Aprilie 2010
Daca singura dvs. problema este legata de imprejurarea ca administratorul refuza sa convoace Adunarea generala o putet convoca dvs. creditorii cu respectarea conditiei prev. de disp. art.13(3) adica sa aveti –cei care solicitati convocarea- cel putin 30% din valoarea creantelor.
Cat priveste imposibilitatea convocarii petru ca nu s-a intocmit tabelul definitiv al creantelor parerea mea este ca nu este o conditie necesara atata vreme cat disp. art.72 din lege dispun ca: ”Dupa afisare, creditorii inscrisi in tabelul preliminar de creante pot participa la adunarile creditorilor”. De aici rezulta ca aceste Adunari pot fi convocate dupa afisarea tabelului preliminar.
Daca aveti o creanta "majoritara" va puteti schimba( numi) administratorul judiciar.. Consultati un avocat.
Se poate solicita motivat instantei de judecata inlocuirea administratorului judiciar!B-)
1 an de zile este cam mult pentru a definitiva un tabel al creditorilor. In ritmul acesta o eventuala lichidare ar dura 10 ani de zile!
Toate raspunsurile date de colegii de forum sunt corecte si pertinente !
Ce solutii am la indemana?

Studiati dosarul la arhiva sau cereti lichidatorului rapoartele de activitate ca sa vedeti ca activitate adesfasurat timp de un an de zile ??!!
Referitor la acte : lichidatorul poate sa ceara de la AFP sau Reg comertului copii dupa ultimele bilanturi
Informatiile din bilant sunt utile pentru formularea unei cereri de atragerea raspunderii patrimoniale personale a adm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)
Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)