avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dobandirea cetateniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dobandirea cetateniei

Buna!
Care este usmatorul pas dupa depunerea juramantului de Credinta?Cred ca transcrierea actelor?
Cedocumente trebuie sa depun pentru transcrierea certificatelor de starea civila?
sunt din Ucraina si am auzit ca certificat de nastere si de casatorie nu trebuie apostilat,asa e?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 10 Aprilie 2010
Dupa depunerea juramantului, ministrul justitiei ori seful misiunii diplomatice sau al oficiului consular va elibera persoanei careia i s-a acordat cetatenia romana un certificat constatator pe care se aplica fotografia titularului. In situatia in care copiii minori dobandesc cetatenia romana impreuna cu parintii, acestia vor fi inscrisi in certificatul constatator.

Actele de stare civila ale cetatenilor romani intocmite in strainatate, la autoritatile locale competente, se transcriu, obligatoriu, in registrele de stare civila romane, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului ori extrasului de stare civila.

Transcrierea certificatelor ori extraselor de stare civila procurate din strainatate, pentru cetatenii romani, se face cu aprobarea Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, scop in care, prin verificari, se stabileste daca titularul certificatului ori extrasului de nastere, casatorie sau deces este cetatean roman si nu mai exista un alt act transcris sau reconstituit.

Cererea de transcriere se adreseaza primariei localitatii pe raza careia are domiciliul titularul documentului (in cazul certificatelor de deces, cererea se adreseaza primariei pe raza careia are domiciliul solicitantul), insotita de:
a) - certificatul original supralegalizat;
b) - fotocopie legalizata a certificatului;
c) - traducerea legalizata in limba romana a certificatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)
Recunoastere act de stare civila strain in romania mirustefi mirustefi Buna ziua! Am o \"adeverinta\" - \"extras din registrul de inregistrare a populatiei\" eliberata de autoritatile din Izrael, care atesta schimbarea prenumelui ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de stare civila intocmite in strainatate si intocmirea/transcrierea lor Sergiu Alexandru Sergiu Alexandru Certificatul de deces al unui cetatean roman decedat in stat membru al Conventiei de la Haga (Germania) se comunica de catre autoritatile Germaniei ... (vezi toată discuția)