daca printr-un o.p. am dat unei societati 10.000 de € cu specificatia aport la capital si administratorul spunandu-mi ca ma va trece in acte asociat lucru care nu sa intamplat iar eu vreau banii acum,cum ii recuperez?Mai nou firma are conturile blocate deoarece mai are un proces pe rol,am inteles ca daca vreau un istoric de la registrul comertului costa. Am uitat sa spun ca eu sunt din Bucuresti iar societatea se afla in Valea Jiului.Se poate rezolva pe cale amiabila sau judiciara
Cale amiabila? Glumiti , nu-i asa?!:O
In primul rand trebuia sa faceti cesiune de parti sociale si dupa aceea sa faceti acea plata prin OP.
Actiune in instanta si asta urgent! Si , eventual , plangere penala pentru inselaciune! Fiindca chiar sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni! (vezi art.215 Cod Penal)
Succes!
:luck:
Potrivit art. 30 din CPP, care reglementeaza competenta teritoriala pentru infractiunile savarsite in tara, competenta instantei de judecata si respectiv a organelor de urmarire penala este in urmatoarea ordine:
a)locul unde s-a savarsit infractiunea;
b)locul unde a fost prins faptuitorul:
c)locul unde locuieste faptuitorul;
d)locul unde locuieste persoana vatamata.
daca ati achitat 10.000 euro printr-un op fara sa faceti acte de cesiune nu cred ca e cazul sa va ganditi la costurile unui extras de la registrul comertului, care costa max. 50 lei.
oricum, pt a va recupera banii va trebui sa faceti un proces si sa platiti un avocat care sa se ocupe de el.
daca faceti plangere penala nu veti mai achita taxa de timbru, insa nu cred ca va dura mai putin, iar daca cercetarea se va face acolo s-ar putea sa aveti surprize, cine stie cine este persoana careia ii faceti plangere si ce relatii are pe plan local ...
ar fi bine sa va angajati un avocat din acea localitate care sa poaat avea acces la dosar si sa il verifice cat mai des