De azi ma numar si eu in randul posesorilor amenzii de revinieta. Problema mea este urmatoarea: nu am semnat nimic, mi s-a comunicat verbal ca voi primi prin posta amenda si daca o platesc in 48 h am si o "reducere". Dar totusi nu trebuia sa semnez nimic, sa vad ce-mi scrie in procesul-verbal? Ma poate lamuri cineva?:P
unde scrie vere ca se prescrie ca mie pe 9 martie am fost sactionat si pe 9 aprilie ora 20.30 am gasit plicul desfacut si aruncat pe jos pe scara desi la destinatar nu era trecut numele meu ci a politiei din orasul unde locuiesc.
Potrivit art. 14 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, executarea sanctiunii se prescrie daca procesul verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii. Termenul statornicit pe luni se sfarseste in ziua corespunzatoare lunii de plecare. In cazul dvs., procesul verbal a fost comunicat exact in ultima zi. Trebuie sa verificati daca nu a fost afisat, chiar daca nu ati semnat de primirea lui.
Art. 14 - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
Interventie moderator
Va rog sa continuati sa puneti intrebari in topicul pe care l-ati deschis pe aceasta tema. Postarea acelorasi mesaje in mai multe topicuri contravine pct. 3.3 din Regulamentul de postare in Forum.
Multumesc!
Buna ziua.Am constatat ca,de 3 luni imi expirase rovineta,si am circulat din luna octombrie pana acum fara,nesansa face sa stau la 1km de camera amplasata la Romanesti,dar mentionez ca eu am domiciliul in Romanesti,iar pasarela pe care sunt amplasate camerele se afla pe raza localitati in care locuiesc,imediat dupa ea la 50 m incepe alta comuna,in situatia aceasta este posibil sa primesc amenzi acasa?din moment ce eram in localitate?