buna,la toata lumea...am primit un plic acasa in data de 23 02 2012,prin care sunt instiintat ca in data de 17 08 2011 am circulat pe un drum european fara a avea rovineta valabila.Intrebarea mea este: MAI ESTE VALABIL PV DUPA 6 LUNI? ce pot sa fac acum? Va multumesc,pt intelegere !
PV-ul este prescris daca a ajuns la dvs. dupa 6 luni. Asta pe langa faptul ca cel mai probabil are semnatura electronica, un motiv de nulitate absoluta
cf OUG 2/2001, au termen 6 luni sa va intocmeasca pv-ul si inca o luna sa vi-l comunice. Puteti contesta acel pv in termen de 15 zile de la data comunicarii
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Art. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
pai daca v-a fost intocmit procesul verbal de contraventie pe 17.08.2011 nu e valabil dar daca ati fost surprins circuland fara rovinieta la 17.08.2011 iar procesul verbal a fost intocmit la 30.01.2012 si vi s-a adus la cunostinta pe 23.02.2012 atunci e perfect legal.
Roviniete
ioanasrl
Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)