In data 28.09.2011 am fost inregistrat, circuland fara a detine rovignieta valabila.
In data de 04.04.2012, am primit acasa (in cutia postala), PV de constatare a contraventiei (contraventie cfm art 8 alin.(1) dinOG nr 15/2002) prin care se comunica si valoarea amenzii contraventionale.
Intrebare: exista o perioada legala de timp, in care sa se comunice contraventia de la data infaptuirii pana la comunicarea ei ? dupa care se poate prescrie ?
In cazul meu, este vorba de mai bine de 7 luni de zile calendaristice.
Poate fi atacat acest PV de contraventie ?
Multumesc.
Din datele pe care le prezentati dvs. amenda se incadreaza in termenul legal: amenda se prescrie in termen de 6 luni de la data sarvarsirii (art. 13 OG 2 din 2001) - data sarvarsirii 28.09.2011, termen prescriere 28.03.2012 - probabil procesul verbal este emis anterior acestei date.
Procesul verbal de contraventie se comunica in o luna de la data emiterii - art. 14 din acelasi act normativ.
Verificati termenele pe care vi le-am comunicat cu data emiterii procesului - verbal si data primirii acestuia.
Potrivit Art. 13 din O.G.2/2001 - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Astfel, daca procesul-verbal de contraventie a fost intocmit dupa 6 luni de zile...aplicarea sanctiunii se prescrie.
De asemenea potrivit art. 14 din aceasi ordonaanta - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Pv circulatie
imedia
Daca nu am semnat si primit PV de contraventie la o amenda de circulatie care este termenul de prescriere a contraventiei daca nu am luat la cunostinta PV si ... (vezi toată discuția)