avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala pentru rovignieta, termene de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala pentru rovignieta, termene de prescriptie

In data 28.09.2011 am fost inregistrat, circuland fara a detine rovignieta valabila.
In data de 04.04.2012, am primit acasa (in cutia postala), PV de constatare a contraventiei (contraventie cfm art 8 alin.(1) dinOG nr 15/2002) prin care se comunica si valoarea amenzii contraventionale.
Intrebare: exista o perioada legala de timp, in care sa se comunice contraventia de la data infaptuirii pana la comunicarea ei ? dupa care se poate prescrie ?
In cazul meu, este vorba de mai bine de 7 luni de zile calendaristice.
Poate fi atacat acest PV de contraventie ?
Multumesc.
Din datele pe care le prezentati dvs. amenda se incadreaza in termenul legal: amenda se prescrie in termen de 6 luni de la data sarvarsirii (art. 13 OG 2 din 2001) - data sarvarsirii 28.09.2011, termen prescriere 28.03.2012 - probabil procesul verbal este emis anterior acestei date.
Procesul verbal de contraventie se comunica in o luna de la data emiterii - art. 14 din acelasi act normativ.
Verificati termenele pe care vi le-am comunicat cu data emiterii procesului - verbal si data primirii acestuia.
Potrivit Art. 13 din O.G.2/2001 - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Astfel, daca procesul-verbal de contraventie a fost intocmit dupa 6 luni de zile...aplicarea sanctiunii se prescrie.
De asemenea potrivit art. 14 din aceasi ordonaanta - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv circulatie imedia imedia Daca nu am semnat si primit PV de contraventie la o amenda de circulatie care este termenul de prescriere a contraventiei daca nu am luat la cunostinta PV si ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda? asdanniel asdanniel Buna ziua In data de 06.03.2015 am primit o instiintare de la politie pentru comunicarea datelor pentru depasirea vitezei ce s-a intamplat pe data de ... (vezi toată discuția)
Amenzi vignete dupa 6 luni danyrom danyrom Buna ziua, Stimati colegi de forum, intrucat nu posed cunostinte avansate de drept, am rugamintea sa ma ajutati/indrumati in urmatoare problema atat cat ... (vezi toată discuția)