avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriere amenda?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriere amenda?

Buna ziua
In data de 06.03.2015 am primit o instiintare de la politie pentru comunicarea datelor pentru depasirea vitezei ce s-a intamplat pe data de 03.01.2015. Mentionez ca nu am primit inca pv de contraventie. Urmeaza. Intrebarea este daca nu cumva acel pv deja este prescris, conform art.14 din OG nr.2/2001(valabila la aceea data. Din 28.01.2015 intrand in vigoare OG nr.5). Ce ma sfatuiti sa fac? Sa contest pv pentru prescriptie?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
asdanniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:54, 9 Martie 2015
Buna ziua,
Da, facti o plangere impotriva procesului verbal de contraventie.
Mai am o intrebare. Procesul verbal este intocmit cu data la care a fost constatata contraventia, sau va avea data dupa ce le sunt comunicate datele din instiintare?
OG 2/2001:

"Art. 13. - (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) În cazul contravenţiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei. Contravenţia este continuă în situaţia în care încălcarea obligaţiei legale durează în timp.

Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii."
Păi din moment ce nu aveau datele dvs. în 03.01.2015 înseamnă că nu aveau cum să încheie procesul verbal de contravenție O vor face ulterior, după ce le comunicați datele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda contraventionala pentru rovignieta, termene de prescriptie mihaivasilica mihaivasilica In data 28.09.2011 am fost inregistrat, circuland fara a detine rovignieta valabila. In data de 04.04.2012, am primit acasa (in cutia postala), PV de ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere contraventie ContSters56278 ContSters56278 Cum se calculeaza termenul de prescriere in cz. contraventiei? am primit o instiintare de plata cu data de 02.03.2010 cu un proces verbal de contraventie din ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)