Am urmatoarea situatie .....am fost jignita in casa mea si a mamei mele(in care in prezent locuiesc ea si sotul ei) de catre sotul ei (tatal meu vitreg). Am toata convorbirea inregistrata pe telefon.
As dori sa stiu daca il pot acuza de insulta si calomnie si daca ii pot cere daune morale avand in vedere urmatoarele:
- sunt insarcinata in luna a noua si am probleme cu tensiunea (nu am voie sa ma stresez sau sa ma enervez)
- acum 4 ani am mai avut o sarcina dar din pacate mi-a murit copilul cu o zi inainte de nastere (diagnostic - preeclamsie) .....aceeasi problema cu tensiunea.
Momentan sarcina merge in continuare bine......dar inca mai am probleme cu tensiunea.
Intrebarea mea este ce masuri pot lua impotriva acestui individ care ma uraste de moarte!
Din pacate nu veti putea folosi acea inregistrare, ea nu este admisa pentru dovedirea unei eventuale plangeri.Mai mult decat atat avem la acest moment probleme legislative nelamurite cu aceste 2 infractiuni.Ar fi de stiut care este pozitia mamei dvs. in aceasta situatie, pentru ca ar fi variante, inteleg ca sunteti coproprietare si ar mai fi de stiut daca sunt casatoriti legal sau nu, dar ma repet nu cunosc pozitia mamei pentru a va sfatui in concret.
Trebuie sa aveti martori pentru a dovedi o plangere penala, macar unul daca nu chiar doi.
Va multumesc pentru raspuns!
Da sunt casatoriti legal (apartamentul este luat inainte de casatorie).
Am un singur martor sotul meu care nu a vrut sa intervina pentru ca inregistra convorbirea.
Pe langa faptul ca mama totusi nu vrea sa renunte la el a recunoscut in fata altor 5 persoane ca este adevarat ca m-a insultat (toate persoanele sfatuind-o sa se desparta de el).
Cam asta este situatia.
N-o sa rezolvati nimic si o sa va creasca tensiunea si mai mult, acum cand trebuie sa va ingrijiti.
Inteleg ca nu locuiti acolo. Mai bine stati la distanta de el. Dupa ce o sa aveti copilul puteti sa faceti un proces de iesire din indiviziune daca doriti.
Daca este insulta, nu aveti sanse fara martori care sa nu fie rudele dvs.
Daca sunt si alte elemente, de exemplu amenintare, etc. si aveti si alte dovezi, puteti sa faceti o plangere penala.