avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale trecere autovehicol de pe sc pe pf
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

trecere autovehicol de pe sc pe pf

cum pot sa trec 2autovehicole de pe sc pe pf ptr ca platesc prea mult la RCA?
Cel mai recent răspuns: oprea_rodica68 , utilizator 09:02, 14 Aprilie 2010
Vanzarea se va face cu factura, de pe SRL pe persoana fizica. In termenul legal veti inmatricula masinile pe noul nume. Tranzactia se face ca in mod obisnuit. Scoateti certificat fiscal de la firma, mergeti la Politie, RAR.
Singura problema ar fi ca o sa va incarcati pe firma cu venituri si TVA. Nu le puteti vinde sub pret. Trebuie sa scadeti amortizarile, la care sa mai adaugati cel putin 1leu. Intrebati contabila ce valoare au in acte, in urma amortizarilor.
pot sa apara aceste masini in contabilitate ca donatii?caci nu vreau sa ma incarc cu tva si venituri
am uitat sa mentionez,nu sunt platitor de tva
Nu este indicat sa le treceti ca donatii. Scopul unui SRL este de a produce profit, iar daca dvoastra faceti "acte de binefacere", donand masinile anulati astfel insusi obiectul infiintarii unui SRL. In plus, banuiesc ca doriti sa treceti pe numele asociatilor masinile, astfel devine vizibila intentia dvoastra de a va sustrage de la plata impozitelor care ar fi generat in urma vanzarii.
Cat priveste faptul ca sunteti neplatitor TVA, trebuie sa analizati bine, daca valoarea celor 2 masini nu depaseste 35.000 euro, intrucat, prin vanzarea lor, va puteti ridica pragul cifrei de afaceri si astflel riscati sa deveniti platitor de TVA.
Nu este chiar asa de simplu, daca faceti vanzarea, iar din asta reiese profit, nimeni nu va poate imputa ceva, daca vreti sa gasiti portite sa evitati plata impozitului, atunci asta ar putea crea probleme, la un eventual control.
multumesc ptr raspuns,am sa va urmez sfatul nu vreau sa am neplaceri cu legea,vreau sa lucrez legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizarea unei investitii si recuperarea tva BOGDAN771 BOGDAN771 Vreau sa deschid o firma si investitia in aparatura este peste 20000 euro. Daca este microintrepindere si 3%pe venit se mai poate amortiza investitia? Cum ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 35000 e neplatitor tva Daniela1974 Daniela1974 Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)