Va rog sa ma lamuriti daca :
1- primirea unor noi membri intr-o asociatie infiintata conf OG 26/2000 trebuie consemnata prin act aditional la statut si act costitutiv urmata de obtinerea unei incheieri judecatoresti?
2- alegerea unui nou CD sau modificarea componentei acestuia hotarata in AG reprezinta tot o modificare a actului constitutiv si a statutului?
3- acelasi lucru pentru numirea unui nou cenzor.
Ati putea sa-mi precizati articolul din OG 26/2000 sau L 246/2005 care prevede aceasta?
Precizez ca asociatia are deja personalitate juridica si in cazul primirii unor noi membri pare ilogic si costisitor sa autentifici acte si sa depui dosar la judecatorie de fiecare data cand CD-ul aproba o noua asociere.
nu pot preciza acum art, dar va spun sigur ca asa trebuie facut.. daca ati avea un avocat angajat, sau daca ati colabora cu un avocat ati iesi in castig ca acesta va poate atesta actele fara sa mai fie necesar sa ajungeti la notariat si le si depune la judecatorie
1. Primirea de noi membri in cadrul unei asociatii nu duce la modificarea actului cosntitutiv al acesteia.
2. Potrivit art.27 alin.1 din OG nr.26/2000, actul constitutiv poate prevedea numirea unui cenzor sau a unei comisii de cenzori.
Rezulta asadar ca nu este obligatorie mentionarea in actul constitutiv a numelui cenzorului.
In conditiile in care la constituirea asociatiei s-a mentionat si numele cenzorului , iar dupa o anumita perioada de timp acesta a fost schimbat a, atunci se impune modificarea actului constitutiv al asociatiei.
3. In conditiile in care compenenta CD s-a modificat, atunci este necesar ca si actul constitutiv sa se modifice in acest sens.
Deoarece art 6 din OG nr.26/2000 prevede continutul statutului si al actului constitutiv in vederea dobandirii personalitatii juridice , primirea de noi membrii si modificarea CD sau schimbarea cenzorului nu au aceeasi insemnatate?
Mai ales ca la infiintare se cere componenta nominala a celor dintai organe de conducere, administrare si control ale asociatiei; [conf art 6, (2) g) si (3) a) ] .
Prevederile privind functionarea asociatiei ( OG nr.26/2000 Cap. III si IV) nu cer nicaieri obligativitatea de a modifica statutul si ac in cazul schimbarii unor nume si nu a unor functii care tin de structura prevazuta in lege si statut.
Componenta organelor de conducere, administrare si control ale asociatiei fiind de competenta legala a AG care este baza legala ca ori de cate ori se modifica CD sau cenzorul sa se procedeze la intocmirea actului aditional la statut?