avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat bugetar

Lucrez cu carte de munca ca insotitor al unei persoane cu handicap grav.Sint retribuita cu salariul minim.Conform noului CCM as vrea sa stiu daca am dreptul la plata orelor suplimentare tinind cont ca aceasta meserie o efectuez si simbata si duminica,persoana avind nevoie de mine zilnic si nu numai 40 de ore pe saptamina.Fisa postului nu prevede studii superioare,dar eu am urmat cursurilr unei facultati de scurta durata.Beneficiez de salariul minim de 6600?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 14 Februarie 2007
Ca insotitor salariul este stabilit la minim pe economie - nu necesita studii sau calificare. "Insotitorul este persoana care acompaniaza persoana cu handicap", conform Legii 448/2006.
Insotitorul unei persoane cu handicap nu necesita studii medii sau superioare, deci nu se aplica acel coeficient :(.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2007
tana, utilizator
dar simbetele si duminicile se platesc?
Nu se platesc.
Sambata si duminica lucrate se platesc
În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
În situaţia dată salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare didilinar didilinar Caz concret:sint asistenta medicala de laborator,norma mea este de 7 ore/zi,de luni pina vineri.De 2 ori pe luna,deoarece spitalul este unul de urgenta si nu ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare CARPAHONTU CARPAHONTU Daca un angajat lucreaza ore suplimentare de exemplu simbata si duminica i se pot acorda zile libere (cite 2 zile pentru o zi sau ) sau un spor la salariu de ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara dijmarescu dijmarescu Buna ziua Am urmatoarea situatie O societate/regie , de pilda Compania Apa, are o spartura si este nevoita sa cheme salariati de acasa dupa orele de program ... (vezi toată discuția)