Lucrez cu carte de munca ca insotitor al unei persoane cu handicap grav.Sint retribuita cu salariul minim.Conform noului CCM as vrea sa stiu daca am dreptul la plata orelor suplimentare tinind cont ca aceasta meserie o efectuez si simbata si duminica,persoana avind nevoie de mine zilnic si nu numai 40 de ore pe saptamina.Fisa postului nu prevede studii superioare,dar eu am urmat cursurilr unei facultati de scurta durata.Beneficiez de salariul minim de 6600?
Este posibil ca pentru functia care o ocupi in prezent sa fie stabilit un salariu mai mic decat cel avut inainte.
Sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative.
Vezi OG nr.10/2007 sau OG nr.6/2007.
Munca suplimentara
dijmarescu
Buna ziua
Am urmatoarea situatie
O societate/regie , de pilda Compania Apa, are o spartura si este nevoita sa cheme salariati de acasa dupa orele de program ... (vezi toată discuția)