avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie cu unitata protejata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie cu unitata protejata

Se poate initia o achizitie publica prin specificarea clara ca se doreste achizitionarea de la o unitate protejata conform Legii 448/2006?
Am observat la anunturi ale altor autoritati ca mentioneaza aceasta in fisa de date a achizitiei. Nu este o ingradire de participare?
Daca se poate, care este calea legala de justiifcare a alegerii acestui criteriu?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carmen beladona , utilizator 11:55, 9 Aprilie 2010
da se poate aplica orice procedura dar se specifica in fisa de date. Legea 448 a celor cu handicap specifica ce drepturi au acestia si daca vrei sa achizitionezi ceva ce ei pot livra prin aceasta lege totu-i ok. De exemplu ei pot face cosuri de nuiele.
Multumesc pentru raspuns.
Trebuie sa achizitionam (prin cerere de oferta) lenjerii de pat si am gasit in catalogul de produse o societate care are si pret bun si este protejata de legea 448.
De aceea ma intrebam daca e OK sa specific in fisa de date ca trebuie ca ofertantul sa fie protejat de aceasta lege.
Pentru asta trebuie cumva sa verfic daca fondurile necesare achizitiei pot fi acoperite de datoriile noastre catre fondul de handicapati?
Care ar fi pasii legali care trebuie facuti?
da trebuie verificat daca pe lista de investii este aprobat un buget pentru cumpararea de la ateliere protejate sau daca in bugetul local este aprobata o cumparare din asta. Eu as face o procedura de negociere cu o singura sursa si face-ti binenteles o nota justificativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu firma-unitate protejata Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. O societate cu aproximativ 100 de angajati, din cauza specificului muncii nu poate angaja persoane cu handicap, insa doreste sa colaboreze cu o ... (vezi toată discuția)
Speta discriminare licitatie publica ContSters169678 ContSters169678 O societate SRL infiintata de persoane cu dizabilitati si care are salariati numai persoane cu dizabilitati, autorizata ca unitate protejata conform L 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Declarare la buget pentru persoane cu handicap simona_iunie simona_iunie Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul in care achizitionezi produse de la firmele agreate, in loc sa platesti, ca angajator, catre bugetul de stat o ... (vezi toată discuția)