are dreptul asociatia de proprietari sa ceara conform ad. gen. taxa pentru boxa din subsol , odata ce aceasta nu a fost construita legal.?
boxele de la bloc sunt de fapt cu destinatie tehnica - adica adapost antiatomic.
Daca da ce tarife se pot percepe si banii stransi de la locatari unde se varsa?
in primul rind, adapostul antiatomic trebuie sa aiba absolut aceeasi destinatie pentru care a fost construit, iar aceste boxe in aceste spatii fiind cu desavirsire interzise.
in celelalte spatii (am vazut si blocuri care au si adapostul antiatomic si alte spatii tehnice), daca in adunarea generala se decide sa pot fi construite aceste boxe (mai putin in acest adapost AA), pe baza unei chirii lunare pot fi inchiriate aceste spatii, bani care ar trebui varsati intr-un fond special al asociatiei, fond care poate fi folosit pentru cheltuieli de reparatii, modernizare si/sau administrative. iar tarifere depind de deciziile luate in adunarea generala sau comitetul executiv. se poate renunta la aceasta chirie DACA toti proprietarii au o suprafata egala a acestor boxe din subsol, sau conform cotei parti indivize a fiecaruia, in functie de cum se decide
Boxa subsol bloc
toderita
Buna ziua, in anul 2014 am inceput sa ne construim noi propietari la subsol boxe( pt ca nu existau).Am discutat ca dupa ce se termina de construit sa platim ... (vezi toată discuția)