avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Obtinere fonduri europene=cafenea
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Obtinere fonduri europene=cafenea

as dori sa aflu eu ca p.f. cum pot avea acces la fonduri europene nerambursabile ptr a-mi deschide o cafenea.cu stima Elena.multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:21, 12 Mai 2010
In primul rand ar trebui sa contactati o pers/firma care intocmesc astfel de dosare, ptr a avea sanse cat mai mari de aprobare. Si cel mai important lucru treb sa vedeti daca obiectul principal al activitatii desfasurate in cadrul proiectului respectiv ( adica Cod Caen ) se numara printre cele care se finanteaza! Eu nu prea cred.....
Dupa cum am scris in nenumarate randuri, atunci cand vine vorba de persoane fizice discutam de proiecte numai in mediul rural. Iar domeniile finantabile aici sunt productia, serviciile si agricultura.
nu merge nici fara finantare europeana. Nu uita ca PF(corect este PF si nu PFA) nu poate angaja nici macar 1 om...La cafenea tre sa ai niste angajati cu carnet de sanatate, care prefara/vinde catre clienti...Bianca are dreptate....Te poate indruma cineva sa faci un SNC sau SCS, nu cred ca tre sa fie SRL neaparat....Mult succes!
aveti insa atentie si la consecintele infiintarii unui SNC sau SCS pentru ca in cazul acestora raspunderea nu mai este limitata.
Activitatea vizata de dumneavoastra nu este eligibila in cadrul finantarilor de la UE.
Pentru finantari din fonduri UE trebuie sa urmariti incadrarea pe mai multe tipuri de conditii, respectiv :
- eligibilitate ca solicitant ( entitate juridica)
- eligibilitatrea activitatii ; incadrarea in scopul si obiectivele schemei de finantare
- eligibilitatea cheltuielilor
Accesarea fondurilor publice este o chestiune laborioasa care trebuie abordata dupa o documentare temeinica. Rata de reusita, exprimata ca numar de proiecte aprobate raportat la nr de proiecte depuse se situeaza intre 10 si 35 % functie de schema de finantare si sesiunea la care facem referinta. Treaba cea mai grea vine insa dupa semnarea contractului de finantare, pe timpul derularii proiectului.

Alte discuții în legătură

Finantare gana gana exista vreun program care sa finanteze un proiect in valoare de aproximativ 10 mil de euro? (vezi toată discuția)
Asociatie non profit si fonduri europene erna erna Asociatiile non profit, primesc finantari europene? (vezi toată discuția)
Fonduri europene ovisalom ovisalom Buna ziua, Am inteles ca UE acorda fonduri pentru reinnoirea echipamentelor IT ale unei companii. Intrebarea mea este: o data ce ai obtinut aceste fonduri ... (vezi toată discuția)