avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri Europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri Europene

Buna ziua,

Am inteles ca UE acorda fonduri pentru reinnoirea echipamentelor IT ale unei companii. Intrebarea mea este: o data ce ai obtinut aceste fonduri pentru reinnoirea echipamentelor, mai poti obtine si alte fonduri pentru un nou proiect?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 11:24, 3 Noiembrie 2010
conditia de baza este sa nu se depaseasca pragul de 200.000 euro finantari nerambursabile in decursul a 3 ani de zile. pe aceeasi axa nu se mai poate depune , dar in alte domenii se mai pot accesa fonduri
Raspunsul dat de @lenus_nicolas este eronat. Pragul de 200.000 euro se refera la un anume tip de ajutor si nu la o axa. Nu toate programele functioneaza cu scheme de ajutor de acel tip si exista o mare varietate de cazuri.

Raspunsul corect la intrebarea initiala, care ia in calcul si specificul proiectului propus si liniile de finantare care inca mai sunt accesibile este cel de mai sus: Desigur!
ghidul solicitantului -311- conditii de eligibilitate: "Solicitantul nu a beneficiat în ultimii doi ani fiscali şi în anul în curs de ajutor „de minimis” care, cumulat cu suma pe care o solicită, să depăşească echivalentul în lei a 200.000 Euro. În cazul operatorilor economici din domeniul transportului rutier, cuantumul maxim al ajutorului „de minimis” care poate fi acordat beneficiarului pe o perioadă de trei ani fiscali este de 100.000 Euro (echivalentul în lei). Aceste plafoane se aplică indiferent de forma ajutorului „de minimis” sau de obiectivul urmărit şi indiferent dacă ajutorul a fost obţinut din surse naţionale sau comunitare – pentru IMM-uri; -la asta ma refeream.unde e eroarea?!
Eroarea este aici: va referiti la o anume linie de finantare (operatiunea privind accesul la broadband - 311), care nu este neaparat aplicabila intrebarii initiale. Exista si alte linii (operatiuni) aplicabile, care ating numai partial plafonul de minimis.

Ajutoarele de minimis nu au legatura implicita cu vreo operatiune, domeniu major sau masura, astfel incat epuizarea plafonului sa interzica accesul acolo, dar sa-l permita in alta parte; regula se aplica in cazul tuturor ajutoarelor care sunt de natura de minimis. Sunt cel putin 10 operatiuni si masuri care ating partea de minimis, integral sau partial. Deci se poate depune un alt proiect inclusiv pe aceeasi operatiune (nu mai vorbesc de axa, care contine o multitudine de operatiuni), in conditiile specificate de apelul respectiv de proiecte.

Din interventia dvs. se poate intelege inclusiv ca limita in domeniul finantarilor nerambursabile ar fi doar 200.000 euro in 3 ani, ceea ce nu este corect.

Ati luat cazul unui tip de ajutor particular care atinge in mica masura tipul de proiect la care se referea intrebarea si ati indicat celui ce intreaba ca nu poate depasi 200.000 euro in 3 ani (corect doar in cazul particular al ajutoarelor de natura minimis), dar ca poate depune proiect pe alta axa (incorect, poate depune pe aceeasi axa si chiar pe aceeasi operatiune in acelasi apel de proiecte, daca regulile apelului o permit).
rennoirea echipamentelor it - doar la aceasta se referea ca si obiectiv,nu? nu ca ar fi doar una dintre activitatile vizate de proiect. oricum , stiti si alta axa prin care se pot achizitiona doar echipamente it? in afara de por 4.3 si pos cce 1.1.

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)
Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori cateva informatii referitoare la infiintarea unui laborator de analize medicale, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, intr-o ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri europene pt o afacere viorica_17 viorica_17 As dori sa stiu daca pot primi fonduri europene nerambursabile daca am o afacere cu un service auto si vreau sa o dezvolt (vezi toată discuția)