avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile

Buna ziua,

as dori cateva informatii referitoare la infiintarea unui laborator de analize medicale, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, intr-o zona unde nu exista momentan si locuitorii merg la zeci de km distanta pentru efectuarea analizelor uzuale. Nu doresc neaparat sa-l infiintez intr-o zona urbana, ma intereseaza chiar si in zona rurala.
Multumesc anticipat,
Iulia Pinzaru
Cel mai recent răspuns: CISA Consulting , Consultant credite si finantari 14:47, 28 August 2009
Pentru a accesa fonduri structurale nerambursabile, cabinetul medical trebuie sa fie inregistrat ca o microintreprindere.
Microintreprinderile pot solicita finantare prin Programul Operational Regional (POR), si pentru servicii medicale incadrate in CAEN , valabil de la 01.01.2008, Sectiunea Q "Sanatate si asistenta sociala" dupa cum urmeaza:
86 Activităţi referitoare la sănătatea umană
87 Servicii combinate de îngrijire medicală şi asistenţă socială, cu cazare
88 Activităţi de asistenţă socială, fără cazare
Detalii despre clasificarea mentionata sunt disponibile in : ORDIN Nr. 337 din 20 aprilie 2007, privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN.
Informatii suplimentare puteti obtine din Ghidul solicitantului pentru Domeniul de interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”care poate fi accesat pe
[ link extern ]
Prin ORDIN-ul nr. 503 din 21 februarie 2008 au fost aprobate categoriilor de cheltuieli eligibile pentru acest domeniu major de interventie .
Finantarea poate atinge plafonul de 200.000 euro nerambursabili dar fara a depasi 70% din valoarea proiectului.
[ link extern ]
Succes !
Multumesc frumos pentru informatii. Referitor la microintreprinderi am citit, vag, recunosc...Ma gandeam ca exista o modalitate de a accesa ca persoana fizica autorizata sau sub o alta forma mai putin complicata ca infiintarea unei microintreprinderi. Multumesc inca o data pentru raspuns.
Stimata Doamna,

Referitor la ideea dvs. de proiect, la acest moment solutia de finantare cea mai adecvata mi se pare a fi cea sugerata de colegul de mai sus: POR 4.3. , insa atrag atentia supra unor conditii de eligibilitate esentiale: "3) Solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
- a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral.
- a obţinut profit din exploatare în anul fiscal precedent datei de depunere a cererii de finanţare. " (vezi Ghid pag.20)

Recomand sa analizati si oportunitatea initierii unui proiect in cadrul Programului: POS CCE OPERAŢIUNEA 2.3.1. „SPRIJIN PENTRU START-UP-URI ªI SPINOFF- URI INOVATIVE”
Aici elementele esentiale sunt legate de caracterul inovativ al propunerii si de dreptul de utilizare al unui rezultat obţinut din activitatea de cercetare-dezvoltare:

"Solicitantul deţine un drept de proprietate industrială (de exemplu deţine un brevet) sau are
dreptul de utilizare al unui rezultat obţinut din activitatea de cercetare-dezvoltare.
Documentul justificativ poate fi:
- brevetul înregistrat sau certificatul de înregistrare al altei forme de propritate industrială
(certificat de marcă)
- licenţa, actul de cesiune exclusivă sau neexclusivă sau acte de succesiune legală ori
testamentară
- un document care să constituie baza legală privind drepturile de utilizare ale rezultatelor
cercetării."

In ambele situatii este necesara existaenta unei entitati (micro/IMM)

Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Primainvest Consulting Ltd., Consultant credite si finantari
Buna ziua,
Va recomand accesarea Masurii 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" in mediul rural . Gasiti Ghidul solicitantului pe site-ul oficial, [ link extern ]

In acest moment aceasta schema de finantare este cea mai "prietenoasa" deoarece permite accesarea ei inclusiv de societati nou infiintate (sunt chiar avantajate !) fata de POR DMI 4.3 pentru care solicitantul trebuie sa faca dovada ca a functionat minim un exercitiu financiar complet.
Fata de POR masura 4.3 care permite realizarea de investitii doar in mediu urban, Masura 312 are criteriu imperativ ca sediul solicitantului si locatia investitiei sa fie in mediu rural. Ambele masuri permit o finantare de pana la 200.000 Euro reprezentand maxim 70% din cheltuielile eligibile. Solicitantii PFA, in cazul Masurii 312, pot solicita si primi finantare in limita a doar 50.000 Euro .
Pentru Masura 312 sunt eligibile activitati de la grupa 862 - Activitati de asistenta medicala ambulatorie si stomatologoica dar nu si 869 - Alte activitati referitoare la sanatatea umana ; in cazul POR 4.3 (Ghid varianta consultativa) se regaseste si 869 .

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
CISA Consulting, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile micro lylyan lylyan Avem 2 micro, caen 9001 si 9002 - activit creatie artistica si activitati suport. As putea accesa vreo masura pt investitie instalatie sunet - import ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual adilaslo adilaslo Buna ziua. Sunt medic de familie și spațiul în care îmi desfășor activitatea este cumpărat. Vă rog să-mi spuneți în ce ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene simona_vl simona_vl Vreau sa deschid un centru de kinetoterapie,intretinere si infrumusetare.Se pot accesa fonduri europene si care sunt conditiile pentru aceasta. (vezi toată discuția)