avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dauna Totala culpa comuna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dauna Totala culpa comuna

Buna ziua ma aflam in trafic intr-o actiune de caritate, a Fundatiei pe care o reprezint, mergeam pe prima banda (drum cu 3 benzi) pe directia inainte, un individ cu o autoutilitara (Peugeot Boxer propietate a unei firme/leassing incarcat cu aprox 200kg) a venit pe banda 2 a si brusc a virat dreapta spre o strada si s-a oprit pt a acorda prioritate pietonilor aflati pe trecere, am incercat sa il evit tragand stanga de volan dar nu am reusit pt ca din spate venea cu viteza un TIR care ma claxonat sa nu incerc sa fac nici o miscare carosabilul fiind ud. De la realizarea Impactului pana la timpul de reactie al meu au fost cca. 10 secunde. Am intrat in autoutilitara Frontal cu partea dreapta a masinii mai mult si am mers la cei de la asigurari pe cale amiabila, cei de acolo au facut poze la masina fundatiei si la masina respectivului unde se vede foarte clar ca am incercat sa trag cu stanga de volan impingadui inspre exteriorul masinii lui bara cu stopul de pe spate, daunele la masina mea au fost destul de mult in devizul de plata de la service prejudiciul se apropia de suma de 14500lei, cei de la omniasig unde avea respectivul RCA-ul mi-au bagat dosarul la daune speciale unde am asteptat aprox 60 de zile dupa care m-au chemat sa mai dau inca o declaratie cum sa produs accidentul. Am fost la sediul Omniasig am dat declaratia si mi-au spus sa astept un raspuns iar suma de despagubire oferita de ei este de 3500lei. M-au sunat dupa aproximativ 10-12 zile si mi-au spus ca este CULPA COMUNA la dauna totala, am depus o sesizare la cei de la CSA de pe data de 01.04.2010 care nu a ajuns inca la ei (08.04.2010). Astept niste sfaturi sau indrumari cu ce as putea sa fac.
Multumesc Anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:53, 9 Aprilie 2010
Din cate inteleg. cel pe care l-ati lovit dvs. a fost de acord ca el este vinovat de producerea accidentului intrucat a intrat in fata dvs. fara sa se asigure.

Daca asa stau lucrurile, apelati la un avocat si dati in judecata societatea de asigurari pentru ca refuza sa va plateasca contravaloarea reparatiilor. Cu CSA doar va pierdeti timpul.

Exista posibilitatea sa platiti dvs. reparatiile pt. a va putea recupera autoturismul de la service, iar in cadrul procesului intentat sa solicitati suma achitata cu dobanda aferenta.
Daca ati semnat acea intelegere amiabila legea este foarte clara in aceasta privinta ~!
[ link extern ]
Iar daca societatea de asigurari s-a pronuntat in sensul ca este culpa comuna , atunci situatia este si mai clara: trebuie sa ii dati in judecata fiindca altfel veti scoate banii din buzunar pentru reparatie!
:offtopic: De aceea este buna intotdeauna polita de asigurare facultativa(CASCO)

Succes!
:luck:
masina este in fata blocului si nu am bagato in service pt ca nu mai am siguranta in ea lonjeronul este rupt facut franjuri astept raspuns daca nu i dau in judecata
multumesc pt sfat
Trebuie sa actionati in instanta in pretentii societatea de asigurari,pentru a va plati contravaloarea reparatiilor autoturismului.
Actiunea trebuieste dovedita cu probatorii,cu acte,interogatoiu,martori si expertize tehnice care vor concluziona asupra valorii reparatiilor necesitate de autoturism pentru a fi repus in functiune si eventual asupra culpei in producerea coliziunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asigurarile marquiz85 marquiz85 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate cu urmatoarea problema. In data de 23.12.2010 aflandu-ma la volanul masini intr-o intersectie am ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)
Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)