avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anexe construite ilegal pe casa mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anexe construite ilegal pe casa mea

am cumparat in 2002 o casa pe care era construite ilegal anexe,intre timp casa vecina a fost vinduta altui proprietar.Doresc sa si demoleze aceste anexe pentru a mi putea izola casa pe paretea din spate . M ai are constuite cosurile de fum in streasina si mai nou mia dat tencuiala jos de pe casa,si a construit un cotet de caine pe casa,iar in garaj tine iepuri de miroase in casa mea.Am fost de le -am spus frumos ce doresc iar iei mi -au spus ca asa au cumparat.Rog a mi se da un sfat cum sa procedez ca sa si demoleze anexele.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 11:46, 9 Aprilie 2010
puteti face o sesizare scrisa la serviciul de urbanism al primariei de care apartineti,va vor lamuri daca exista sau nu autorizatie de constructie pentru anexe sau nu
Formulati o actiune in instanta avand ca obiect revendicarea terenului pe care sunt construite anexele, solicitand instantei sa dispuna demolaea anexelor gospodaresti de pe terenul dvs. iar in caz contrar sa fiti dvs. idrituit sa demolati aceste anexe pe cheltuiala vecinului.
Granituirea proprietatii intre dvs. si vecin printr-o expertiza topo dispusa de instanta in cadrul probelor.
.Deasemenea solicitati valoarea lipsei de folosinta asupra terenului ce va apartine , de la data formularii actiunii pana la ramanerea ei definitiva si executorie,

Oricum va va trebui un avocat pentru redactare si sustinerea cererii.
Sau puteti apela la serviciile unui MEDIATOR autorizat care va poate ajuta sa ajungeti la o intelegere cu vecinul privind aspectele aratate. Va va costa si mai putini bani si intr-un timp relativ scurt puteti sa rezolvati, cel putin , in parte sau total, problema dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire Lavinias Lavinias Buna seara,sper sa ma puteti ajuta intr-o problema legata de granituire.In anul 1970 tata a construit o casa din caramida,exact pe locul unei alte case pe care ... (vezi toată discuția)
Am construit garaj, sopron si solar (folie). cum sa intru in legalitate? Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Buna ziua, Am un teren proprietate, in mediu rural. Am construit, fara a obtine autorizatie: - un garaj (placa beton, suprastrustura din lemn, invelit cu ... (vezi toată discuția)
Am construit garaj, sopron si solar (folie). cum sa intru in legalitate? Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Subiect: Am construit garaj, sopron si solar (folie). Cum sa intru in legalitate? Buna ziua, Am un teren proprietate, in mediu rural. Am construit, fara a ... (vezi toată discuția)