Buna ziua,
Am un teren proprietate, in mediu rural. Am construit, fara a obtine autorizatie:
- un garaj (placa beton, suprastrustura din lemn, invelit cu OSB, 5x6m, fara geamuri);
- un sopron ("morcovi" de beton in pamant in care sunt fixate "talpi" de metal, suprastructura din lemn, fara pereti);
- un solar / folie ("morcovi" de beton in pamant in care sunt fixate tevile metalice ce constituie scheletul, 4x10m).
Constructiile acestea sunt la peste 60 cm de la linia de hotar cu vecinul, iar picatura de ploaie cade pe terenul meu.
Sunt in legalitate? Daca nu, cum pot intra in legalitate?
Mentionez ca garajul a fost ridicat acum un an si jumatate, sopronul acum jumatate de an, iar sera are un an.
De ce acest demers al meu?
Vecinul pare deranjat de aceste constructii si "imi cere socoteala". Am primit o notificare in acest sens prin intermediul unui cabinet de avocatura.
De asemenea, tot spre el, am amplasata cusca cainelui (1 caine, legat) si un cotet mixt pentru 10 pasari si 2 iepuri (asezat pe boltari, la sol). Si aici as dori un raspuns pentru distanta spre casa lui (cica sunt mirosuri deranjante).
Din partea mea doresc sa contestez amplasarea unei ferestre de vedere catre proprietatea mea, fereastra aflata la 1,7 m de limita de vecinatate (la etaj) si 0,6m de limita de vecinatate (la parter). DAR: constructia lui este din 2004, iar eu, daca nu m-a "deranjat" cu procese, nici eu nu am contestat nimic in privinta lui (cred ca de fapt asta este, in ultima instanta, dincolo de legi, buna vecinatate - "primum non nocere").
Si ar mai fi gardul de fatada al vecinului, executat, in fata gardului meu de fatada, suprapus pe acesta (executat pe domeniul public - zic eu), prin care "mi-a furat" vreo 70 cm din deschidere.
Stiu ca nelamuririle mele sunt cam multe si de aceea, cu atat mai mult voi aprecia raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc.